Türk genci Harvard birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk genci Harvard birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 11:57

22 yaşındaki Levent Alpöge adlı Türk genci, Harvard Universitesi’nde matematik ve fizik bölümlerinden, hem lisans hem de aynı anda fizik yuksek lisans MA (Master of Arts) derecesi ile ve en yuksek not ortalamasiyla ‘Tüm Üniversite Birincisi’ olarak mezun oldu.

Haberin Devamı

2010 yılında, daha lise sondayken, ABD çapında adayların katılımı ile gerçekleşen Intel Bilim Yetenekleri Yarışmasında, Obama ve ABD senatorleri tarafindan kutlanan 40 genc finalist arasına girdi. Bunun sonucunda, Ivy League adiyla anilan ve akademik mukemmeliği ile tanınmış ABD’nin 8 üniversitesi tarafından kabul edildi. Bunların arasından Harvard’ın matematik bölümünü seçti. Daha ilk senenin sonunda, genellikle son yılda alınan Harvard’ın en zor dersi Math 55’den en yüksek notu alarak, ikinci yıldan başlayarak bu dersin okutmanı oldu. 4 yıl boyunca Harvard’ın en iyi eğitmen ödülünün yanı sıra birçok başka ödüllerin de sahibi oldu. ABD ve dünyanın önemli matematik dergilerinde makaleleri sürekli yayımlanıyor. Ünlü matematik konferanslarında çeşitli sunumlar yaptı. Bu yıl yazdığı, ‘Ortalama eliptik eğrilerdeki bazı ta sayı noktaları’ konulu bitirme tezi ile Harvard birincisi oldu. Üniversitenin Radcliffe Enstitusu tarafından tüm bölümler arasında en yaratıcı çalışmaya verilen Captain Jonathan Fay ödülünü kazandı.
Öte yandan, Levent Alpöge (22) Harvard’ın matematik dalında Mumford, Hoopes, Detur Odüllerini ve İngiliz Winston Churchill Enstitüsünün, US National Science Foundation (ABD Milli Bilim Vakfının), US National Defense Science and Engineering NDSEG Fellowship (American Society for Engineering Education ASEE’nin Milli Guvenlik Bilim ve Muhendislik) ve Barry Goldwater (ABD Senatorü adına verilen) bursların da sahibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!