Türk akademisyenler saygın dergilerde

Güncelleme Tarihi:

Türk akademisyenler saygın dergilerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 14:14

Abudllah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademisyenlerinin araştırma makaleleri, İngiltere ve Almanya'nın prestijli dergilerinde kapak oldu. Makaleler, İngiliz Kraliyet Akademisi Kimya Topluluğu (RSC) ve Almanya’nın Wiley’ dergilerinde yayınlandı.

Haberin Devamı

Akademisyenler iki önemli bilimsel araştırma makalesine imza attı. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Usta danışmanlığında, Malzeme Bilimi doktora öğrencileri Resul Özdemir ve Mehmet Özdemirin ’Plastik güneş pilleri için bor içeren yarı-iletken polimerler’ ve ’Moleküller arası nanometrik etkileşimlerin elektriksek iletkenliğe etkisi’ konulu iki çalışması Avrupanın Malzeme Bilimi- Nanoteknoloji alanında önde gelen dergilerinde bu ay kapak oldu.

İngiliz Kraliyet Akademisi Kimya Topluluğu (RSC) ve Almanyanın ’Wiley’ yayınevleri tarafından yayınlanan dergilere kabul edilen makaleler saygın editörler tarafından seçildi. Malzeme Bilimi doktora öğrencilerinin ilk yazar olarak yer aldıkları bu disiplinlerarası çalışmalarda, Güney Kore’de KAIST ve Sogang Üniversiteleri’nden Koreli akademisyenler de yer aldı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Hakan Usta ise çalışmaların uluslararası akademik dünyada ilgi uyandırmasını ve özellikle Borlu organik malzemeler alanında yapılacak gelecek çalışmalara ışık tutmasını beklediklerini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!