Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açık

Güncelleme Tarihi:

Tüm okullardaki kütüphaneler yaz boyunca açık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 13:32

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz tüm okullarımızdaki kütüphanelerimizi açık tuttuk. Bu uygulama eğitimin tüm kademelerinde uzun yıllar bu şekilde devam ettiği zaman çocuklarımız, gençlerimiz kitaplarla çok daha güçlü bağlar kuracaklar” dedi. Bakan Özer, Mustafa Kutlu Kütüphanesi’nin İstanbul Başakşehir’de bulunan Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Yazar Mustafa Kutlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın katıldığı tören Başakşehir İstanbul Teknik Üniversitesi İsmail Dede Efendi Güzel Sanat Lisesi öğrencilerinin mini konseriyle başladı. Açılış konuşmasında bu süreç içerisinde tüm köylerde, kasabalarda ve ilçelerde öğrencilerin her an kitaplarla buluşabileceğine dikkat çeken Bakan Özer şunları söyledi:

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece gençlerimizi akademik olarak becerikli dünyadaki akranlarıyla rekabet eden gençler olarak yetiştirmek istemiyoruz. Aynı zamanda küresel mirasıyla da konuşan, o dili günümüze taşıyan ve insanlığa farklı şeyler söyleyebilen gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bunun mütevazı adımını kütüphanelere dağıttık. Kütüphanesiz okul kalmasın projemizde 2 ayda 16 bin 361 kütüphane yaptık. Eğitim sistemimizde kütüphanesiz okul kalmadı. Okullardaki kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şimdi 70 milyon kitap var yıl sonuna kadar hedefimiz 100 milyon kitap olacak. Elbette her kitabın pedagojik kaygılar olmadan, incelemeler yapmadan her kitabı kütüphanelerimizle buluşturmuyoruz. Çocuklarımızın eğitim düzeyi ve yapılarına uygun bir şekilde kitaplarımızı heyetle belirleyerek kütüphanelerimizle buluşturuyoruz. Biz tüm bakanlıklar olarak birbirimize destek oluyoruz. Çocuklarımızın ilkokuldan itibaren kitaplarla temas etme özlemi bu süreç içerisinde nihayete erecek. Tüm köy, kasabalarda öğrencilerimiz kitaplarımızla buluşacak. Yazın öğrencilerimiz için 4 yaz kursunu düzenlerken aynı zamanda kütüphanelerimizi de açık tuttuk. Öğrenciler kütüphanelere ebeveynleriyle gelsinler, orada vakit geçirsinler istedik. Ve görüyoruz ki illerimizden gelen bilgilere göre velilerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız kitaplarla iç içeler. Bu uygulama eğitimin tüm kademelerinde uzun yıllar bu şekilde devam ettiği zaman çocuklarımız, gençlerimiz kitaplarla çok daha güçlü bağlar kuracaklar.

Haberin Devamı

OKULUMUZ MUSTAFA KUTLU’YA EMANET
Mustafa Kutlu’ya ismini kütüphaneye bağışladığı için çok teşekkür ediyorum. Bu okulumuzu sayın Mustafa Kutlu hocamıza emanet ediyorum. İstiyoruz ki kıymetli hocamız ayda en az bir kere buraya gelsin. Öğretmenlerimizle, gençlerimizle buluşsun onlarla dertleşsin ve onlara yol göstersin. Böylece İstanbul’da değil tüm ülkemizde yaşayan hazinelerimiz çocuklarımızla bir araya gelsin geleceğe birlikte yürüsünler.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN TEMİNATIDIR
Çocuklar ancak kitaplarla büyüyebilir diyen Mustafa Kutlu, adının verildiği kütüphanenin açılışında şöyle konuştu

“Binlerce kitap yayınlanıyor çocuk kitabı diye bunları elemeden çocukların eline veremeyiz. Dolayısıyla çocukla kitabın buluşması günümüz şartlarında zor bir iş. Buna emek verilmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızın geleceğimizin teminatıdır. Bunun yanı sıra Türkçe hassasiyetimiz de kültürümüzün zeminidir. Bu kütüphanenin vücut bulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

BAKMADAN GEÇME!