Tse ne demek ve açılımı nedir? Tse neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tse ne demek ve açılımı nedir Tse neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 23:24

Ülkemizde birçok alanda sıklıkla kullanılan bir kısaltma olan TSE kısaltması özellikle her ürün ve ambalaj üzerinde bulunmaktadır. TSE açılımı Türk Standartları Enstitüsü olarak bilinmektedir. TSE markaların gerekli standartları oluşturması halinde uygunluk belgesi hazırlayan bir kurum olmaktadır. TSE ne demek ve açılımı nedir? TSE neyin kısaltmasıdır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Türkiye’de üretilen ürünlerin belirli standartları oluşturması durumunda standartlara uygunluk onayı vermek için gerekli kurumlar bulunmaktadır. 

 TSE Ne Demektir? TSE Açılımı Nedir? 

 TSE üretim ve sanayi kuruluşlarının üretmiş oldukları tüm mamuller için gerekli olan standartları belirleyen ve kalite standartlarının yanı sıra tüm özellikleri onaylayan bir kurum olarak bilinmektedir. TSE açılımı Türk Standartları Enstitüsü olarak kabul edilmektedir. 

 TSE ürün ve üretim standartlarının yanında hizmet standartlarının da belirlenmesinde uygunluk ve yeterlilik belirtmektedir. TSE kısaca her ürün ve hizmet için yeterlilik belirlemektedir. 

 TSE Neyin Kısaltmasıdır? 

 TSE açılımı Türk Standartları Enstitüsü olarak kabul edilen bir kısaltmadır. Türkiye’de üretilen tüm mamul veya yarımamul ürünlerin yanı sıra sanayi ve endüstri için gerekli malzemelerde de standartları onaylamak için gerekli bir kuruluştur. 

Haberin Devamı

 TSE ürünlerde standardizasyon sağlamak ve kalite standartlarını belirlemek için tüketicileri bilgilendirerek güvenilir olma özelliğini ortaya koymak amacıyla uygulanmaktadır. Türk Standartları Enstitüsü üretimde yeterlilik sertifikası ve onayı anlamına gelmektedir. Bir ambalaj üzerinde TSE logosunun bulunması o ürünün standartlarına uygun şekilde üretildiğinin işareti sayılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!