Tokat plaka kodu kaçtır? Tokat ve ilçelerinin plaka harfleri

Güncelleme Tarihi:

Tokat plaka kodu kaçtır Tokat ve ilçelerinin plaka harfleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 03:06

Ülkemizdeki her ilin bir plaka kodu vardır. İl Trafik Müdürlüklerine yapılan araç kayıtlarında her motorlu araca bir plaka verilir ve bu plakanın başındaki 0'dan 83'e kadar olan rakamlar hangi il trafik müdürlüğüne kayıtlı olduğunu gösterir. Tokat da bir plaka koduna sahiptir. Peki, Tokat plaka kodu kaçtır? Tokat'ın ve ilçelerinin kodlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Her ilimiz gibi Tokat da bir trafik koduna sahiptir. İl ve ilçelerinde trafik siciline kayıtlı olan araba, kamyon, kamyonet, dolmuş, motosiklet gibi motorlu araçların plakalarında bu kod bulunur.

 Tokat Plaka Kodu Kaçtır?

 Tokat, ülkemizin eski illerinden biridir. 1962 Yılında yayınlanan bir yönetmelikle tüm illere isimlerinin alfabetik sıralamasına göre trafik kodları verilmiştir. O tarihte 67 il olması nedeniyle 67 rakamına kadar kodlar verilmiş ve en büyük rakam olan 67 Zonguldak iline denk gelmiştir. Tokat da eski illerimizden biri olması hasebiyle aynı tarihte 60 plaka kodunu almıştır.

 1962 Yılından sonra il olma hakkı kazanan illere de il olma sıralarına göre plaka kodu verilmeye devam edilmiştir.

 Trafikte görülen plakası 60 ile başlayan motorlu araçların Tokat İl Trafik Müdürlüğüne kayıtlı olduğundan emin olabiliriz. Tokat il sınırları içinde en çok görülen plaka kodu da 60'tır. İl içinde farklı rakamla başlayan bir motorlu araç görüldüğünde muhtemelen o araç misafir olarak Tokat'ta bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Tokat ve İlçelerinin Plaka Harfleri

 Trafik plakalarının başında bulunan iki rakam il kodunu gösterir. Bu kodu takip eden harfler de aracın hangi ilçeye ait olduğunu simgeler. Hangi harflerin Tokat'ın merkezinin ya da ilçelerinin simgesi olduğunu anlamak için şu bilgilerden faydalanılabilir:

 Merkez plaka kodları: AC/AZ, BA/BZ, DA/DU harf kodları ve 001/999 harf aralıkları ile M harf kodu ve 1001/1200 harf aralığı

 Niksar plaka kodları: EK/EP, FP/FT harf kodları ve 001/999 harf aralıkları ile M harf kodu ve 0601/0800 harf aralığı

 Turhal plaka kodları: DV/DZ, ET/EU, EA/EU, FH/FN harf kodları ve 001/999 harf aralıkları

Zile plaka kodları: FA/FF harf kodu ve 001/999 harf aralığı ile M harf kodu ve 0201/0400 harf aralıkları

 Erbaa plaka kodları: EB/EJ, FU/FZ, EV/EZ KA/KZ harf kodları ve 001/999 harf aralığı ile M harf kodu ve 0801/1000 harf aralıkları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!