Tıp fakültesi yeni mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Tıp fakültesi yeni mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 14:02

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi mezuniyet töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan İÜ Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilgin Saydam, mezun olan öğrencilerin ailelerini tebrik ederek, öğrencilerini kutladı. Mesleğe yeni adım atacak öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Saydam, öğrencilerinden, hiçbir zaman tevazularını kaybetmeden insanlara hizmet vermelerini istedi. Saydam, öğrencilerinin mesleklerini yerine getirirken, fakültede öğrendiklerini uygulamakla kalmayacaklarını belirterek, aynı zamanda mesleğin ahlaki ve bilhassa da kendi ahlaki değerlerini her zaman için ön planda tutacaklarına dair hiçbir şüphesinin bulunmadığını söyledi. Görevlerini icra etmeye çalışan doktorların sıkıntılarını anlatan Saydam, doktorların işlerini yaparken karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından diplomalarını alan öğrenciler, sevinçlerini, keplerini havaya atarak kutladı. Üniversite hocalarının yanı sıra çok sayıda öğrenci ve ailelerinin yer aldığı törene katılan Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, fakülteden mezun olmaya hak kazanan yeğeni Fatma Dinçer’e diplomasını kendisi verdi.

Haberin Devamı

15 yıl sonra diplomasını aldı

Tıp fakültesi son sınıfta, başörtülü olduğu ve başını açmadığı için okuldan uzaklaştırılan, 13 yıl sonra öğrenci affıyla okuluna dönen gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak’ın gelini Sezin Dilipak, İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun olmaya hak kazandı.
Sezin Dilipak, üniversiteye 1993’te kaydolduğunu anlatarak, 28 Şubat sürecinde kendisinin 3 ay uzaklaştırılma cezası aldığı için okulunu bırakmak zorunda kaldığını belirtti.
Eğitimine yurtdışında devam etmeyi denediğini, ancak bazı nedenlerden dolayı okulunu tamamlayamadığını belirten Dilipak, aftan sonra İÜ’ye döndüğünü söyledi. İlk başlarda okula dönmeyi düşünmediğini ifade eden Dilipak, “Çünkü okulda çok kötü anılarım vardı. Hocalarımın o zamanki tavırları geldi gözlerimin önüne. Bu yüzden tekrar o anları yaşamak istemiyordum. Fakat daha sonra eskisi gibi olmadığını gördüm. Çok daha rahat, çok daha barış ortamının olduğunu gördüm. Kendimi daha özgür olarak ifade edebileceğim bir ortam olabileceğini düşündüm. Bugün Türkiye’nin artık daha iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum. Emeğimin hakkını aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!