‘Tıp fakültelerinde puanlar düşüyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Tıp fakültelerinde puanlar düşüyor’
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 09:32

TTB Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman, tıp fakültelerinin sayısının 103’ü bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman tıp fakültelerinin sayısının 103’ü bulduğunu belirtti. Adıyaman, “Tıp fakülteleri eskiden ilk sıradaydı. Vakıf üniversitelerinde tıp fakülteleri arttı, puanlar düştü. Puanlar da düştüğü için başarı oranı daha düşük öğrenciler bu fakültelere girebiliyor. Bu durum niteliği düşürdü. Tıp fakülteleri iyi değildi daha kötü hale gelmeye başladı” dedi.

Prof. Dr. Adıyaman özetle şöyle konuştu:
“Tıpta eğitim önce anatomiden geçer. Hastalıkları, tedavisini anlamak için anatomi bilgisi çok iyi olmalı. Olmazsa olmazdır, bu yüzden iyi öğrenilmeli. Maddi durumu güçlü olanlar kadavra buluyor. Yurtdışından satın alıyorlar. Kadavranın bulunmaması ise anatomi eğitiminin yeterli olmamasına neden olur. Bu da tıp eğitimini olumsuz yönde etkiler.

Haberin Devamı

GÜNDE 30 ŞİDDET VAKASI
Sağlıkta şiddet o kadar yaygınlaştı ki lise talebeleri buralara girmek istemiyor. Günde ortalama 30’un üzerinde şiddet vakası söz konusu. Bu da öğrencilerin gözlerini korkutuyor. Daha başarılı öğrencilerin başka dallara gitmesine sebep oluyor. Uzmanlık sınavlarında dermatoloji birinci sırada. Beyin, kalp, damar son sıralarda yer alıyor. Bunun nedeni cerrahi branşlarda eğitim daha zor. Doktora şiddet uygulanıyor, gerekli tedbirler alınmıyor. Yeni mezun arkadaşlar daha çok dahili branşları, ölümün, yoğun bakım olayının az olduğu, hizmet olarak daha kolay iletişim kurulabilecekleri branşları tercih ediyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!