Tiftik ne demek, ne anlama gelir? Tiftiklemek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tiftik ne demek, ne anlama gelir Tiftiklemek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:40

Günlük hayatta ilk kez duyulan kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü sonucunda kelimenin ne anlama geldiği merak edilmektedir. Bu kelimelerden birisi de tiftik kelimesidir. Kökeni sıklıkla araştırılan kelime pek çok kişi tarafından da cümle içerisinde kullanılmaktadır. Peki, tiftik ne demek, ne anlama gelir? Tiftiklemek kelimesinin TDK sözlük anlamını sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Uzun yıllar boyunca dilimizde bulunan tiftik kelimesi kişiler tarafından sosyal medyada ve gündelik yaşamda sıklıkla kullanılmaktadır. Tiftik kelimesi çeşitli anlamları ile Türk Dil Kurumu sözlüklerinde açıklanmaktadır.

 Tiftik Ne Demek?

 Tiftik kelimesi dilimizde uzun zamandan beri bulunmakta ve çok sık kullanılmaktadır. Arapçadan girmiş olan bu kelime TDK sözlüklerinde şu şekilde açıklanmaktadır:

 - Tiftik keçisinin ince yumuşak, parlak yünü, moher

 - Bu yünden yapılan şey

 Tiftik Ne Anlama Gelir?

 Bir keçinin ince parlak yumuşak tüyüne tiftik denilmektedir. Bu keçi tiftik keçisi olarak adlandırılmaktadır. Tiftik döşemelik, perde, dekoratif kumaş ve elbiselerde trikotaj endüstrisi ile halı ve battaniye imalinde kullanılmaktadır. Genç olan keçilerden elde edilen tiftikler daha çok elbise yapımında kullanılır. Halı ve döşemeliklerdeki tiftikler ise yaşlı keçilerden elde edilmektedir.

Haberin Devamı

 Tiftiklemek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Tiftiklemek kelimesinin anlamı sözlüklerde ve pek çok yerde sıklıkla araştırılmaktadır. Tiftiklemek kelimesinin anlamı şu şekildedir:

 - Kumaşın havını elle kabartmak

 - Halı dokurken düğümlenen ilmek ipliklerini makas ile kesmeden önce parmaklar ile didiklemek ve kabartmak

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!