Teşrin ne demek, ne anlama gelir? Teşrin etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Teşrin ne demek, ne anlama gelir Teşrin etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:30

Genelde bulmaca çözenlerin araştırdığı ve merak ettiği kelimeler içerisinde teşrin gelmektedir. Tabii farklı eserlerde ve kaynaklarda da karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkıyor. Peki teşrin ne demek, ne anlama gelir? Teşrin etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı konusunda merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Kökeni yabancı olan teşrin kelimesi yerleşik olarak Türkçede bulunur. Fakat artık rağbet görmeyen ve günlük yaşamda kullanılmayan bir kelimedir. Yine de bulmaca çözenlerin merak ettiği ve bulmacalarda anlamını kullanmak istediği kelimeler içerisinde yer alır.

 Teşrin Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Yılın onuncu ve on birinci aylarına verilen ortak ad teşrin olarak ifade edilir. Özellikle hem Arap ülkelerinde hem de Türkiye üzerinden bu anlamı ile beraber değerlendirilir. Aynı zamanda bu durum her sene geçerlidir ve hem onuncu hem de on birinci ay için ortak isim olarak ifade edilir.

 Teşrin Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Teşrin kelimesi taşımış olduğu anlamın yanı sıra, aynı zamanda teşrin etmek sözcük grubu üzerinden de değerlendirilir. Aynı şekilde köken anlamı üzerinden ele alınması ile beraber bu doğrultuda ifade edilir. Genel olarak ise Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, yeni yılın onuncu ile on birinci yılını temsil etmek şeklinde anlatılır. Özellikle birçok farklı bulmacalarda karşı karşıya kalındığı zaman, bu anlamı üzerinden hem kelimeyi hem de kelime grubu olarak kullanılabilir. Ancak günlük yaşamda değerlendirilen sözcükler değillerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!