Tesbih nasıl yazılır? Tesbih kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Tesbih nasıl yazılır Tesbih kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 03:55

Tek bir harf nedeni ile pek çok kelime çoğu zaman yanlış yazılıyor. Bu kelimelerden birisi de tesbih kelimesidir. Bu kelime, daha çok halk arasında telaffuz edildiği şekli ile yazılıyor. Yazımı yanlış bilinen kelimelerin doğru yazılışını öğrenmek için ise insanlar TDK’dan faydalanıyor. Tespih nasıl yazılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

Tespih kelimesi, yazımı en çok karıştırılan ve yanlış yazılan sözcükler arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime, ele alındığı zaman bu kelimenin TDK’ya göre doğru yazılışı “tespih” şeklinde yazılıyor.

Tesbih Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumuna göre pek çok kelime tek bir harf nedeni ile yanlış yazılıyor. Bu yazım yanlışları ise, genellikle kelimelerin halk tarafından yanlış telaffuz edilmesinden kaynaklanıyor.

Cümle içinde ve tek başına günlük hayatta en sık kullanılan kelimeler arasında yer alan tespih kelimesinin de doğru Yazılışı her gün pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Dilimize göre bu kelimenin doğru yazılışı ise, “tespih” şeklinde gösteriliyor.

Tesbih Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

Haberin Devamı

Ülkemizde en çok yanlış telaffuz edilen kelimeler arasında tesbih kelimesi yer alıyor. Bu kelime halk arasında genellikle “tesbih” şeklinde söylendiği için bu şekilde yazılarak yazım yanlışı yapılıyor.

TDK’ya göre ise bu kelimenin doğru yazılışı “tespih” şeklinde gösteriliyor. Bu kelimede yazım yanlışını önlemek için kelimeyi “b” harfi ile değil “p” harfi ile yazmak gerekir. Bu şeklinde yazım yanlışları önlenebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!