Tercihte son gün

Güncelleme Tarihi:

Tercihte son gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2021 07:00

5 Ağustos’ta başlayan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) tercih süreci bugün sona eriyor. Şimdi gözler sonuçları açıklayacak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) olacak. Sonuçların açıklanmasının ardından da birinci ve ikinci ek tercih dönemi başlayacak. Barajın düşürüleceği ek tercih dönemini ise, yüz binlerce aday heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan ve 24 tercih hakkı bulunan adaylar, bu gece yarısına kadar tercihlerini yapabilecek. Ardından ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçları açıklanacak, boş kalan kontenjanlar belli olacak. Daha önce tercih yapmamış adaylar için birinci ek tercih dönemi başlayacak. Bu sürecin ardından da TYT 140, AYT barajı da 170’e indirilecek ve bu yıl ilk kez uygulanan ikinci ek tercih dönemi başlayacak.

LGS SÜRECİ DE TAMAM

6 Haziran’da yapılan sınavla başlayan LGS maratonunda da sona gelindi. 2‘nci tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 9-13 Ağustos tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’nca alınan başvurular bugün açıklanıyor.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından "2021-YKS Adaylarımızın Dikkatine!" diye paylaşım yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!