TEOG'un sonuçları açıklandı (E-Okul tıkla öğren)

Güncelleme Tarihi:

TEOGun sonuçları açıklandı (E-Okul tıkla öğren)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 16:47

TEOG 2015 sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler, TEOG sınav sonuçlarını E-Okul sisteminden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

TEOG sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları MEB tarafından açıklandı. Kimi öğrenciler aldığı sonuçla havaklara uçarken kimi öğrenciler üzüntü yaşadı.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
TEOG sınavı sonuçlarını öğrenebilmek için öğrencilerin, MEB’in E-okul sisteminde TC kimlik no ve daha önce belirledikleri şifreleriyle sisteme girerek sonuçlarını detaylı bir biçimde öğrenebilirler.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Öğrenciler TEOG sınav sonuçlarına göre yerleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz Mayıs ayında TEOG’da birkaç yeniliğin olacağını duyurmuştu. Yeni kararlara göre özel okul ve devlet okullarının kayıt tarihleri farklı olacak. Özel okul kayıt tarihleri 24 Haziran ile 5 Temmuz arasında yapılırken, devlet okullarına kayıt 6 ile 16 Temmuz arasında yapılacak. TEOG sonuçlarına göre öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek.

TEOG SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?
TEOG 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı dersler;

Haberin Devamı

Türkçe
Matematik
Fen ve Teknoloji
T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
Yabancı Dil
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

TEOG MERKEZİ ORTAK SINAVLAR KAPSAMINDA;

* 1. dönem 6, 2. dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınav yapılmaktadır.
* 3 yazılısı olan derslerin 2., 2 yazılısı olan derslerin 1. yazılısı ortak yapılmaktadır.
* Her ortak sınavda 20 soru sorulmakta ve bu sorular çoktan seçmelidir.
* 1. Teog ortak sınavları 2014 yılında Kasım ayı son haftasında 2. Teog sınavları ise Nisan ayı son haftasında yapılmıştır.
* Teog ortak sınavları hafta içi iki günde yapılmaktadır. Öğrenciler her gün 3 sınava girmektedirler.
* Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. gün,
* Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap tarihi, Yabancı dil 2. gün yapılmaktadır.
* Sorular sınav öncesinde işlenen konulardan çıkmaktadır.
* Önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak yanlış yapılan sorular doğru soruları götürmemektedir.
* Her öğrenci olağan üstü haller haricinde kendi okulunda sınava girmektedir.
* Geçerli bir mazeret nedeni ile sınava giremeyen öğrencilere mazeret sınavı yapılmaktadır.
* Mazeret sınavları her okulda değil Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenecek okullarda yapılmaktadır.

Haberin Devamı

TEOG MERKEZİ ORTAK SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ;

* Her ortak sınav 100 üzerinden puanlandırılmaktadır. Tıpkı okulda girmiş olduğumuz yazılılar gibi.
* Her soru 5 puandır. ( Sınavda iptal edilen soru yoksa )
* Merkezi ortak sınav puanı 700 üzerinden
* Yerleştirmeye esas paun ise 500 üzerinden hesaplanmaktadır.
*Yerleştirmeye esas puanın %30'nu 6. 7. ve 8. sınıf ortalamaları
* % 70'ini ise merkezi ortak sınav puanı belirlemektedir.

TEOG SONUÇLARI SOSYAL MEDYAYA BÖYLE YANSIDI:

TEOG 2015 YENİ KILAVUZ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında okullara yerleştirmede bir dizi yeniliği içeren e-kılavuz hazırlandı. MEB'in yayınladığı TEOG kılavuzuna göre TEOG sonuçlarının 8 Haziran'da duyurulacak. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran´da ilan edilecek. TEOG tercihleri için adaylara 25 okul tercih hakkı verilecek. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek ve TEOG tercihlerinde tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI MEB AÇIKLAMA

2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8´inci sınıfını bitiren ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı. Yeni kılavuza göre, 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos´ta açıklanacak.

Haberin Devamı

LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI 8 HAZİRAN'DA

Millî Eğitim Bakanlığı, tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvimi de belirledi. Buna göre, 8 Haziran´da TEOG sonuçları ilan edilecek. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran´da ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!