TEOG’a hazırlıkta ailelere de görev düşüyor

Güncelleme Tarihi:

TEOG’a hazırlıkta ailelere de görev düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:49

Liseye giriş sınavı olan TEOG birinci dönem sınavları için geri sayım başladı. Öğrenciler ve ailelerin sınav tarihinin yaklaşmasıyla beraber heyecanları da giderek artıyor. Eğitimciler ise, anne ve babaların sınav öncesinde öğrenciye sağlayacakları psikolojik desteğin onun başarısında artış sağlayacağını vurguluyor.

Haberin Devamı

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG 1 sınavı, 23-24 Kasım’da yapılacak. İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavında ter dökecek olan öğrencilerde sınav gününün yaklaşmasıyla beraber stres seviyesi de giderek artıyor. Bu süreçte ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Koordinatörü Ayşegül Gürcü, “Belirli orandaki stresin öğrenci üzerinde çalışmaya teşvik edici bir gücü oluyor. Fakat stresteki oranın artması öğrencinin başarı düzeyini olumsuz etkileyerek stresin daha çok artmasına neden oluyor. Bu gibi durumlarda ailelerin öğrenciyi rahatlatması ve bu kısır döngüden kurtarması gerekiyor” dedi. Gürcü, stres yaşayan çocuklarla ilgili ailelerin yapabileceklerini ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Çocuğunuzu arkadaşlarıyla kıyaslamak yerine kendisiyle kıyaslayarak gelişimini takip edin. Sınava hazırlanıyor diye eve misafir kabul etmemek ve olağanüstü tavırlar sergilemek yerine evdeki normal düzeninize devam ederken ders çalışılabilecekleri bir ortam yaratın. Televizyonu kapatmak yerine sesini kısmak gibi. Kendisine vakit ayırmasını sağlayın. Ona karşı beklenti içerisinde olmadan güvendiğinizi belli edin. Sınavı kazanamaması durumunda alternatifleri olduğunu hatırlatın”.

“Moral ve motivasyonunuzu bozacak şeylerden uzak durun”

Öğrenim dönemi boyunca sınav için hazırlık yapan öğrencilere moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını tavsiye eden Gürcü, “Moral ve motivasyonunuzu bozacak aktivitelerden, ortamlardan ve kişilerden uzak durun. Derslerinizin yanında kendinizi rahat hissedeceğiniz aktivitelere zaman ayırın. Uyku ve yemek düzeninize, sağlığınıza dikkat edin. Dönem boyu sarf etmiş olduğunuz çabanın karşılığını alacağınıza olan inancınızı kaybetmeyin. En önemlisi kendinize güvenin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!