TEOG sonuçları açıklandı mı? 2017 TEOG sonuçları için öngörülen tarih

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları açıklandı mı 2017 TEOG sonuçları için öngörülen tarih
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 14:17

TEOG sonuçları, ortaöğretim öğrencilerinin ve en az onlar kadar heyecanlı olan veliler tarafından büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. 17-18 Aralık'ta girdikleri sınavdan kaç puan aldıklarını merak eden öğrenciler, MEB'in resmi internet sayfasını sık sık ziyaret ederek TEOG sonuçlarına dair son gelişmeleri takip ediyor. Ayrıca 2. dönem sınav tarihini öğrenmeye çalışıyor. İşte, TEOG'ta son durum!

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Bir dönem boyunca hazırlanıp katılım gösterdikleri TEOG sınavı için sonuçları merak eden öğrenciler, MEB tarafından yapılacak duyurunun tarihini merak ediyor. Daha iyi bir lisede okumak için mücadele eden öğrenciler, açıklanacak sonuçlara göre ikinci dönem sınavlarına daha sıkı çalışmaya başlayacak. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ikinci dönem sınav tarihleri ve detayları

TEOG SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

TEOG SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kasım ayının sonunda gerçekleştirilen ve onbinlerce öğrencinin katılım gösterdiği TEOG sonuçlarıyla ilgili resmi kaynaklardan açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sınavın karne dağıtım gününden bir hafta önce verilmesi, sınav sonuçlarının bu yıl da bu şekilde açıklanabileceğini akıllara getirdi. Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen TEOG sınavları baz alınırsa, 1. dönem sınav sonuçlarının sömestr tatili başlamadan önce öğrencilerle paylaşılabileceği söylenebililir. Bu tarih ise 13 Ocak Cuma gününü işaret etmektedir.

Haberin Devamı

2016 TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekiyor. T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. Öğrenciler, en son notları ve en son devamsızlık bilgilerinin de bulunduğu e-Okul VBS üzerinden TEOG sınav sonuçlarına da kolayca erişebilecek.

MAZERET SINAVLARINA KATILIM

TEOG mazeret sınavlarında fen bilimlerine 4 bin 80, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük’e 4 bin 277, yabancı dile ise 3 bin 900 öğrenci katıldı. Saat 09.00’da fen bilimleri, 10.10’da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 11.20’de yabancı dil oturumları başladı ve sınavlar saat 12.00’de tamamlandı. Adaylara, her dersten 20 soru yöneltildi ve yanıtlamaları için 40 dakika süre verildi.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sonuçlarına dair yapılan her açıklamayı yakından takip eden öğrenciler, bir sonraki sınavların tarihlerini de merak etti. Peki, TEOG 2. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG’a dair son gelişmelerin ve duyuruların yer aldığı MEB’in resmi sitesinden 2. Dönem sınav tarihleri de duyuruldu. Yayınlanan duyuruya göre; İkinci sınav tarihi: 26 Nisan 27 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!