TEOG sınavı ne zaman yapılacak? Uzmanlardan uyarılar..

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavı ne zaman yapılacak Uzmanlardan uyarılar..
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 22:25

TEOG sınavı ne zaman yapılacak sorusu binlerce liseye hazırlanan öğrenci tarafından merak edilen konular arasında yer aldı. Liseyi güzel bir okulda okumak ve iyi bir eğitim almak için çabalayan öğrenciler, sınav tarihi hakkındaki detayı öğrenip ona göre hazırlanma peşindeler. TEOG 2. dönem sınavları hakkında uzmanlardan kritik uyarılarda gelmeye başladı. Peki, TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

TEOG sınavı ne zaman yapılacak sorusu binlerce lise adayı öğrenci için oldukça merak konusu oldu. TEOG sınavının ilk aşamasının bitmesiyle beraber, öğrenciler 2. dönem sınavları için ön hazırlıklara başlamıştı. Sınav tarihinin yaklaşmasıyla beraber öğrenciler 2017 TEOG sınavı hakkında ayrıntıları öğrenmeye çalışıyorlar. Peki, TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

TEOG SINAVI NE ZAMAN?

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG'da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.

YURTDIŞINDA OKUYANLAR BAŞVURUDA BULUNACAK

İkinci dönem TEOG sınavına girecek olan lise adayları, herhangi bir başvuruda bulunmayacak. Fakat Yurtdışında öğrenim gören ve e-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler, belgelerini 10 Mart2017 tarihine kadar Büyükelçilik ya da Başkonsolosluklarca ortaksinav@meb.gov.tr adresine gönderecek. 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

UZMANLARDAN REHAVET UYARISI

Uzmanlar, ikinci dönemle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Eğitimcilerin önerileri özetle şöyle:“Ara sınıf öğrencilerinin ikinci yarıyıla daha kolay başlayabilmeleri için son iki gün ders kitaplarını, ders defterlerini ve yardımcı ders kitaplarını gözden geçirerek düzenlemeleri gerekiyor. Kitaplıklarını veya okul malzemelerinin bulunduğu köşeyi toplayıp, çantalarını hazırlayan öğrenciler psikolojik olarak okula daha hazır başlarlar. Bu ön çalışmayı yapmayanların tatil sendromundan çıkmaları en az üç dört günlerini alıyor. Okula hazırlanan öğrencilerin öğrenme motivasyonları yüksek, hazırlanmayanların düşük oluyor. Okula psikolojik olarak hazır olanlar ilk haftadan itibaren düzenli çalışmaya başlayabileceklerinden öğrenme becerileri yükselecektir. Psikolojik olarak hazır olmayanlar ise ancak ilk yazılıların başlayacağı hafta daha sıkı çalışmaya başlar. Gecikmiş çalışma ne kadar sıkı olursa olsun istenilen öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaz. Ayrıca ikinci yarıyıl ara sınıf öğrencileri için gezi etkinliklerinin yapıldığı, yıl sonu faaliyetlerinin hazırlanıldığı bir dönem olduğundan daha eğlenceli ve hızlı geçecektir.

SINAV BAŞARI DEĞİLDİR

8 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin büyük bir bölümü sömestr tatilini sınavlara hazırlanmayı sürdürerek geçirmiş olmalılar. Özellikle 12’nci sınıfların çalışması için ödev verilmesi gerekmiyor, onlar zaten sorumluluklarını biliyor olmalılar. 8’inci sınıflar ise kendileri tatil yapmak isteseler de aileler onları pek de rahat bırakmamıştır. Tabi bunlar belirli bir hedefi olan öğrenciler için geçerli. Onlar sınavlara kadar giderek artan bir tempoyla çalışmalarını sürdüreceklerdir. Sevgili öğrenciler hayatta başarılı olmak için illaki sınavlarda çok başarılı olmanız gerekmiyor. Ancak başarılı olmayı çok istediğiniz bir hedefinizin olması ve buna ulaşmak için ne yapmanız, nasıl yapmanız gerektiğini bilmeniz, tüm gücünüzle hedefinize odaklanarak gerekeni yapmanız gerekiyor. 20 yıl sonra nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi ve bu hayata ulaşmak için hangi yollardan geçmeniz gerektiğini düşünürseniz başarının ilk adımlarını atmış olursunuz.”

Haberin Devamı

TEOG SORULARI 90 BİN SORULUK HAVUZDAN ÇIKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına ilişkin açıklamada bulundu.

Merkezi ortak sınavlara bir milyon 190 bin 826 öğrencinin katılımının sağlanması şeklinde planlama yaptıklarını belirten Çetin, sınavların yurt içinde 970, yurt dışında ise 14 merkezde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çetin, 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak birinci ve ikinci dönem ortak sınav sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını, sınavların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 81 il valiliğine duyurduğu kazanımlar çerçevesinde yürütüleceğini vurguladı.

Soruların, öğrencilerin derslerde gördükleri konuları takip etmeleri durumunda rahatlıkla cevaplayabilecekleri formda hazırlandığını ifade eden Çetin, "Öğrencilerimiz bir sürprizle karşılaşmayacak. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Heyecan yapmadan, okullarında rutin bir sınava girer gibi sınava girsinler." dedi.

SORU HAZIRLAMA İÇİN ÖĞRETMENLER DAVET EDİLDİ

Soru hazırlama sürecine ilişkin de bilgi veren Çetin, Türkiye'nin çeşitli ortaokullarından öğretmenlerin davet edilerek soruların hazırlandığını söyledi. Çetin, hazırlanan soruların Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığında çalışan ve branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 28 öğretmen tarafından, ön ve üst incelemeden geçtikten sonra soru havuzuna alındığını anlattı.

Havuzda toplanan soruların, genel müdürlük bünyesinde oluşturulan alan bazlı bilim kurullarında görevli alan uzmanı ve ölçme değerlendirme uzmanı akademisyenlerce incelendiğini belirten Çetin, TEOG sınavı için son 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuz oluşturulduğunu kaydetti.

Çetin, bu havuzda sadece TEOG sorularının değil, kazanım kavrama testlerinin de yer aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!