TEOG saat kaçta başlayacak, kaç saat sürecek?

Güncelleme Tarihi:

TEOG saat kaçta başlayacak, kaç saat sürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 09:12

TEOG sınavı saat kaçta başlayacak sorularını soran öğrencilerin yanına, TEOG kaç saat sürecek soruları da eklendi. İlk oturumuna sabah saatlerinde başlayan TEOG, üç sınav ve yarım saatlik aralarla bugünü tamamlayacak. Peki öğrenciler ve velilerin merak ettiği TEOG kaç saat sürecek? İşte detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG saat kaçta yapılacak sorgusu, sınav öncesinde yerini TEOG kaç saat sürecek sorusuna bıraktı. Öğrenci ve velilerin merak ettiği konular arasındaki önemini koruyan TEOG kaç saat sürecek sorusu ve TEOG sınavı saat kaçta başlayacak ve kaçta bitecek sorularının cevabını arayan bireyler, ilk oturumu çarşamba günü yapılacak sınav için giriş belgesi arayışını sürdürüyor. Peki TEOG sınavı saat kaçta başlayacak, kaç saat sürecek? Sınav giriş belgesi ve oturma düzeni nasıl olacak? İşte tüm detaylar

TEOG SINAVI SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olarak nitelenen TEOG sınavı, 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe günleri iki oturumda yapılacak.

23 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan oturum 09.00'da Türkçe sınavı ile başlayacak. 20 sorunun sorulacağı sınavın süresi 40 dakika olacak. Türkçe sınavının tamamlanmasının ardından verilecek 30 dakikalık mola, 10.10'da Matematik sınavı ile devam edecek. Yine 20 soru 40 dakika şeklinde yapılacak olan Matematik sınavı 11.50'de mola verilmek üzere sona erecek. Günün son sınavı ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı olacak. Bu sınavın sona ermesinin ardından ilk oturum tamamlanmış olacak.

Haberin Devamı

24 Kasım Perşembe günü oturumu Fen ve Teknoloji sınavı ile açılacak. 09.00'da başlayacak sınav 40 dakika sonra tamamlanacak. 10.10'da ise T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı yapılacak. Günün son sınavı 11.20'de başlayacak olan Yabancı Dil ile tamamlanacak.

SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

TEOG sınav giriş belgesi, sınava hangi sınıf ve sırada girecekleri belli olmayan öğrencilerin merakla araştırdığı bir diğer konu oldu. Sınav giriş belgesini nereden görebileceği konusunda herhangi bir fikri olmayan öğrenciler, TEOG sınav giriş belgesi arayışlarını sürdürdü. E-okul sistemi üzerinden yayımlanan sınav giriş belgesi, öğrenciler tarafından sistemin de  yardımıyla çıktı olarak alınabilecek.

Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında, 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.

Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sistemi’nden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini görebilecektir.

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden ortak sınavlara katılacaklar sınav giriş yeri bilgilerini bağlı bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığı ile öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

BU EŞYALARLA SINAVA GİRENLERİN SINAVI GEÇERSİZ SAYILACAK

Öğrenciler, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava; çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla alınmayacaklardır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz
sayılacaktır.

OTURMA DÜZENİ SINIF YOKLAMA LİSTESİNDE DE YER ALACAK
Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır. Sınav başlamadan önce görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır.

Haberin Devamı

TEOG saat kaçta başlayacak, kaç saat sürecek

GEÇ KALANLAR ALINACAK, BİTİŞE 5 DAKİKA KALA ÇIKIŞ YASAK

Her bir ders sınavı başladıktan sonra ilk 15 (onbeş) dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecek.
Her bir ders sınavı başladıktan sonra ilk 20 (yirmi) dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 (yirmi) dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecek.

Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 (beş) dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacak. Her ders sınavı tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecek..

Haberin Devamı

TEOG ÖNCESİ ANNE BABALARA DUYURU

23-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2016 sınavı için heyecanlı bekleyiş sürerken Çocuk ve Ergen Psikiyatristi-Psikoterapist Prof. Dr. Özgür Öner öğrencilere ve anne babalara önerilerde bulundu.Öner, "Fazla kaygı başarı değil, başarısızlık getirir" dedi. 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2016 sınavı için 8'inci sınıf öğrencilerinde geri sayım başladı. 1 milyon 219 bin 8’inci sınıf öğrencisi 23-24 Kasım’da liseye geçiş için TEOG sınavının ilk aşamasına girecek. TEOG sınavı öncesi heyecanlı bekleyiş sürerken Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Psikoterapist Prof. Dr. Özgür Öner hem öğrenciler hem de ebeveynler için önemli hatırlatmalarda bulundu. Prof. Dr. Öner özellikle “kaygı” durumuna dikkat çekerek fazla kaygının başarısızlık getireceğini söyledi. Prof. Dr. Öner anne babaların kaygılı çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatarak çocukları TEOG sınavına girecek ailelere önerilerde bulundu.

“Fazla kaygı ise başarı değil başarısızlık getirir”

Sınav yaklaşırken anne babaların son dakika ne yapabileceklerini araştırdığını söyleyen Psikiyatrist Prof. Dr. Öner, annelerin endişeli olmasının normal olduğunu fakat fazla kaygının başarı değil başarısızlık getirdiğini söyledi. Prof.Dr. Öner “Fazla kaygı ise başarı değil başarısızlık getirir. Sınav kaygısı olan çocuklar birbirinden farklı özellikler gösterirler. Bazılarının çalışma teknikleri ve düzeyleri uygun değildir. Diğerleri yeterince çalışırlar ama sınavda bloke olurlar. Başka çocuklar başarısızlığı baştan kabul etmişlerdir ve kendilerine güvenleri hiç yoktur. Tam tersine, bazıları başarısızlıktan o kadar korkarlar ki denemekten bile çekinirler. Diğer bir grup çocuk ise, mükemmeliyetçi oldukları için işler kötü gidince kendilerini çok acımasızca eleştirirler ve dağılırlar. Ailelerin çocuklarını sınav sonuna kadar beklemesinde sıkıntı yok. Ancak burada önemli bir detay var. Aile çocuklarından başarı beklentisi için değil onların yanında olduklarını hissettirmek için beklemelidir" diye konuştu.

Prof.Dr. Özgür Öner anne babaların gereğinden çok kaygılı çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini ise şöyle ifade etti: “Beklentileri gerçekçi düzeyde tutun. Çocuklara, zaman zaman başarısızlığın öğrenmenin normal bir parçası olduğu öğretilmelidir. Çocuğunuzun, sınav sonuçları ne olursa olsun değerli ve sevilen bir insan olduğunu hissetmesini sağlayın. Çocuğunuz bir konuda zorlandığı zaman, alternatif çözümler üretmesi için onu cesaretlendirin. Seçtiği çözümde başarılı olması için ona destek verin. Eğer yeterli sonuç alamazsa, bunu sadece bir veri olarak almasını ve yeniden plan yapmasını sağlayın. Ona hemen hazır çözümler sunmayın. Sorumluluk alması, başarısız olsa bile, gelecekte daha iyi yapmasını sağlayacaktır.”

“Sorun odaklı çözümler bulması için çocuğa yol gösterin”

Sorun odaklı çözümler bulması için çocuğa yol gösterilmesi gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Öner, “Çocuğunuzun inkâr etme, kaçınma, konu ile ilgili sadece konuşma gibi duygusal odaklı çözümler yerine eksik olduğu yerlere çalışma, gerekiyorsa yardım alma, planlama, ilişkisiz konulara odaklanmama gibi sorun odaklı çözümlere başvurmasını sağlayın. Çocuğunuzun başarılarına daha çok sevinin, başarısızlıklarına daha az üzülün. Bu durum, çabanın önemini ortaya koymasının yanı sıra, olumlu sonuçları öne çıkartır. Çocuğunuza olumlu bir rol modeli olun. Kendi başarısızlıklarınızla nasıl başa çıktığınızı gösterin ki çocuk da başarısızlık karşısında nasıl davranacağını öğrensin. Okulun aşırı beklentiler ve yüklenme ile çocuğunuzun kaygısını arttırmasına izin vermeyin. Siz de çocuğunuzu devamlı diğer çocuklarla karşılaştırarak kaygısını arttırmayın. Siyah ve beyazdan uzak durun. 'Ya çok başarılıyım ya da başarısızım' gibi siyah beyaz, “bunu da yapamıyorsam benden bir şey olmaz” gibi başarısızlıkları abartma, “zaten sınav basitti” gibi başarıları küçümseme hatalarına düşmelerini engelleyin, olumlu yöndeki kanıtları düşünmeye yöneltin” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!