Tenezzül ne demek, ne anlama gelir? Tenezzül etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tenezzül ne demek, ne anlama gelir Tenezzül etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:29

Tenezzül kelimesi Türkçede hala yaygın kullanılan kelimelerden biridir. Ancak yine de bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyen pek çok kişi bulunuyor. O yüzden internetten hala araştırılan önemli sözcükler içerisinde gelir. Peki Tenezzül ne demek, ne anlama gelir? Tenezzül etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı konusunda merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Eski zamanlarda daha fazla kullanılmış olan tenezzül kelimesi, günümüzde hala halk arasında değerlendirilmektedir. Aynı zamanda özellikle tenezzül etmek sözcük grubu üzerinden daha fazla öne çıktığını ve kullanıldığını ifade etmek mümkün.

 Tenezzül Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 İki farklı şekilde ele alınması ile beraber tenezzül kelimesi Türkçe üzerinden ifade sunar. Böylece taşımış olduğu anlam kapsamında değerlendirilir.

 - Alçak gönüllük gösterme

 - Alçalma

 Özellikle günlük yaşamda ve Türkçe üzerinden daha çok ikinci anlamı ile beraber kullanıldığını söylemek gerekir. Taşımış olduğu bu anlam ile sözcük grubu üzerinden cümle içerisinde değerlendirilir. Tabii tek başına ya da amaca uygun olarak kullanılabilir.

 Tenezzül Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Kendi durumunu, düzeyini aykırı bir şeyi, bir durumu ya da bir şeyi kabul etmek’ biçiminde tenezzül etmek sözcük grubu öne çıkıyor. Özellikle halk arasında herhangi bir durum karşısında o duruma alçı almayacağını gösteren bir kelime olarak öne çıkar.

 ‘’Onun bana yaptığına karşı, ben ona bir şey yapmaya tenezzül bile etmem.’’

 Bu şekilde öne çıkan anlamları kapsamında cümle içerisinde veya tek başına kullanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!