Teknik öğretmenlere mühendislik uygulamasına T- cetvelli tepki

Güncelleme Tarihi:

Teknik öğretmenlere mühendislik uygulamasına T- cetvelli tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 09:53

Antalya'da bir grup mühendis, teknik öğretmenlerin mühendis olmalarına imkan tanıyacak uygulamaya karşı eylem yaptı. Basın açıklamasının ardından mühendisler yanlarında getirdikleri T-cetvellerini kırarak, meydana attı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) teknik öğretmenlere mühendis olma yolunu açan "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı”na karşı tepki gösterdi. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Sekreteri Vahap Tuncer burada yaptığı açıklamada, YÖK'ün bu kararının mühendisleri yok sayan bir anlayışa sahip olduğunu öne sürdü.
ÖSYM'nin web sitesinde "Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı" giriş sınavı başlığında bir duyuru yaptığını belirten Tuncer, “Bu duyurunun altında da örnek soru tipleri verilmiştir. Bu duyuruya göre 21 Temmuz 2013 tarihinde, bugün sayıları 72 bini bulan teknik öğretmenler, basit sorulara yanıt vererek mühendislik tamamlama programlarına alınacaklardır" dedi.
Bu ünvanın bu şekilde verilecek olmasının bilime, kazanılmış haklara ve hakkaniyet duygusuna aykırı olacağını ileri süren Tuncer, bunun mühendislik fakültesine girmeye hazırlanan öğrencilere yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!