Diyanet Vakfı 28 bin 62 Öğrenciye Eğitim Desteği Veriyor

Güncelleme Tarihi:

Diyanet Vakfı 28 bin 62 Öğrenciye Eğitim Desteği Veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 15:12

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 28 bin 62 öğrenciye eğitim desteği vereceğini duyurdu. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarına yer verilen bildiride binlerde öğrenciye eğitim desteği verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye Diyanet Vakfı, İslam dinin gerçek hüviyeti ile tanıtılması, yayılması, toplumun din konusunda doğru bir şekilde bilgilendirilmesi, gerekli bölgelerde camii inşa edip donatılması ve yoksul hastalar için gerekli yardımın yapılması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığına destek olmak amacıyla kurulan bir kurumdur.

Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pek çok yerde yardım faaliyetlerinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, kamu ve halkın işbirliği doğrultusunda ilim merkezleri, sosyal yardım kuruluşları ve eğitim kurumlarına kadar birçok alanda hizmetine devam etmekte.

Faaliyet alanını genişleterek toplumun her bir köşesine ulaşarak vatandaşa her konuda destek vermeyi amaçlayan TDV, yayınladığı bildiride son dönemde eğitim alanında çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını, eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına önemli destekler sağlandığını belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarına yer verilen bildiride binlerde öğrenciye eğitim desteği verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Vakfa yeni atanan ilçe müftülerine Kur’an kurslarından, hafızlık derslerine, İmam Hatif liselerinden üniversitelere kadar eğitim alanında yapılan birçok faaliyet hakkında bilgiler verdi.

Palakoğlu açıklamasında; ''Diyanet İşleri Başkanlığı ile İslam’ın gereklerinin kavranması, tüm dünyada müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için çaba sarf ettiklerini ve bu konuda geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını belirten Palakoğlu, eğitim alanında da ciddi adımlar attıklarını'' belirtti. ''Hafızlık eğitimlerinden Kur’an kurslarına, İmam Hatip liselerinden üniversiteye, yüksek lisansa ve doktoraya adar eğitim her kademesinde öğrencilere doğru ve sağlam bir alt yapıda din eğitimi vermek için çalıştıklarını'' ifadelerine ekledi.

Türkiye Diyanet Vakfı faaliyet alanı kapsamında uluslararası öğrenci programları, 29 Mayıs Üniversitesi, öğrenci yurtları, öğrenci konukevleri, Bornova Koleji, yurt dışı eğitim kurumlarında öğrenim gören toplamda 28 bin 62 öğrenciye destek sağlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu, TDV bünyesinde 3 bin 529 camii, 417 mescit, 2 bin 514 Kur’an kursu binası, 510 müftülük binası, 11 eğitim merkezi, 5 bin 314 lojman olmak üzere toplamda 12 bin 295 yapıyı eğitime destek vermek adına hizmete açtıklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!