Tavşanlar sahiplerini tanır mı ve unutur mu? Tavşanlar sahiplerine nasıl alışır ve yalar?

Güncelleme Tarihi:

Tavşanlar sahiplerini tanır mı ve unutur mu Tavşanlar sahiplerine nasıl alışır ve yalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 20:43

Tavşan bakımı aslında çok kolay bir hayvandır. En büyük dertleri ise hiçbir zaman bitmeyen tuvalet ihtiyaçlarıdır. Tavşan bakımı ve beslenmesi çok kolay bir hayvandır. Tavşanlar sahiplerini tanır mı ve unutur mu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yavru tavşanlar, yetişkin tavşanlara çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Çeşitli hastalıklara yakalanmaya çok açık oldukları dönem ise yavru oldukları dönemdir.

Tavşanlar Sahiplerini Tanır mı ve Unutur mu?

Tavşanlar en tatlı evcil hayvanlar arasında yer alır. Sarkık bacakları, ikonik kulakları ve şirin zıplamaları ile pek çok insan evcil hayvan olarak tavşan tercih ediyor. Tavşanlar çok çabuk insanlara alışır ve zamanla sahibini tanımaya başlar. Bu nedenle onunla düzenli ilgilenen kişileri görünce çoğu zaman yanına koşar ve kucağına atlarlar.

Tavşanlar Sahiplerine Nasıl Alışır ve Yalar?

Tavşanlar sahiplerine rahatlıkla kısa zaman içinde alışır. Tavşanlar; gürültü, heyecanlı hareketler, yüksek ses gibi ani değişimlerden çok korkabilirler. Besin piramidinin en altında yer alan bu hayvanlar, doğada her an tetikte beklerler. Bir çocuğun ani ve heyecanlı hareketleri tavşanınızı korkutarak kalp krizi geçirtebilir. Eğer evcil hayvan olarak tavşan edinirseniz çocuğunuzun biraz daha büyümesini de beklemeniz gerekebilir. Tavşanlar genellikle her şeyi yalayarak hissetmeyi severler. Bu nedenle de sahiplerini de zaman zaman yalayabilirler.

Haberin Devamı

Evde tavşan beslemek, hem keyifli hem de çok zorlu bir süreci beraberinde getirir. Kemirmek tavşanlar için çoğu zaman zorunlu bir ihtiyaçtır. Günün çok önemli bir kısmını kemirmek ve kemireceği malzeme aramakla geçirir. Ona kemirebileceği malzemeler sağlayarak onların rahatını da garantileyebilir ve evinizde bulunan başka eşyalardan uzak durmalarını da sağlayabilirsiniz.

Tavşanda Tuvalet Eğitimi

Tavşanlar için dikkat edilmesi gereken en önemli konu diğer hayvanlarda da olduğu gibi temizliktir. Kafesi temiz tutarak, talaşların altına yayılan gazete kağıdı ya da kartonun her gün değiştirilmesi gerekir. Geceleri aktif bir olan bu hayvan olan tavşanlar genellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde beslenen hayvanlardır. Gündüzleri ise genellikle uyuyarak zaman geçirirler.

Tavşan tuvaletini düzenli olarak aynı yere yapmaya meyilli bir hayvandır. Özellikle de idrarlarını kafes içinde hep aynı bölgeye yaparlar. Tavşanın tuvalet eğitimi için kafesin içine küçük bir kap koymanız gerekir. İçine bir kağıt havlu ya da gazete yerleştirmeniz gerekir. Kafeste bulunan idrarından bir kaç damla kadar koymanız gerekir. Zamanla bunu tekrarlarsanız mutlaka tuvalet alışkanlığını kazanır. Ama bunu yaparken sabırlı olmanız gerekir. Tavşanlar strese karşı dayanıksız ve çok ürkek hayvanlardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!