Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 02:49

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü ne anlama gelir? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözünün cümle içindeki kullanımı nasıl olur? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü ne ifade etmek için kullanılır? İşte tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü hakkındaki tüm detaylar.

Haberin Devamı

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü mecaz anlamda kullanılan ve anlamı pek belirgin olmayan atasözlerimizden biridir. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözündeki kelimeler gerçek anlamlarını kaybetmiş kelimelerdir.

 Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Önemi olmayan bir kimse, kendinden çok üstün ve önemli birine kırılsa, gücense bile önemli kişinin bundan hiçbir haberi olmaz. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü önemsiz kimselerin önemli insanlara küsmelerinin bir şey ifade etmediğini anlatmak için kullanılır.

 Tavşan Dağa Küsmüş Dağın Haberi Olmamış Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 O plazadaki katları temizleyen bir kat görevlisi ancak kalkmış plaza sahibine kırılmış. Sahibin bundan haberi bile yok. Yani senin anlayacağın bizim tavşan dağa küstü dağın haberi yok.

BAKMADAN GEÇME!