Tahsilat nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre tahsilat kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tahsilat nedir Ne anlama gelir TDKya göre tahsilat kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 01:32

Birçok alanda karşımıza çıkan tahsilat sözcüğü oldukça önemli bir anlama sahiptir. Çünkü tahsilat sözcüğünün kullanıldığı oldukça çok fazla yer bulunmaktadır. Ayrıca TDK'da bu konuda açıklayıcı bir anlam ortaya koymuştur. Tahsilat nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre Tahsilat kelimesinin sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Hangi sözcük olursa olsun mutlaka bir anlamı bulunmaktadır. Tabi bazı sözcükler tek başlarına bir anlam ifade etmeyebilir. Bu yüzden her sözcüğün içerdiği anlamı doğru bir şekilde bilmek gerekir. Tahsilat sözcüğü de önemli bir anlamı içermesi ile dikkat çekmektedir.

 Tahsilat Nedir? Ne Anlama Gelir?

 ​​​​​​Tahsilat, alacakların toplanması şeklinde ifade edilmektedir. Zaten yaygın bir sözcük olması tahsilat sözcüğünü daha değerli kılmaktadır. Kelimenin anlamına göre bir alacağı toplarken tahsil etmek kavramı kullanılmaktadır. Yani sıkça kullanılan bu kelimenin herkesçe bilindiği görülmektedir.

 TDK'ya Göre Tahsilat Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Kelimelerin anlamı için başvurulacak olan en önemli yer TDK'dır. Çünkü burada her kelimenin en doğru anlamı yer almaktadır. TDK'ya göre tahsilat kelimesi alacakların toplanması veya süresi geçen borçların yasal yolla alınması olarak ifade edilmektedir. Tahsilat işini yapmak için tahsilat uzmanları görev yapmaktadır.

 Örnekler

Haberin Devamı

 - Bu hafta yapılacak olan tahsilatlar ile borcumuzu kapatmak istiyoruz.

 - Tahsilata gittiğimiz firmada oldukça önemli bir sorun yaşadık.

 - Burada yazan adrese giderek belirtilen tutar kadar tahsilat yapman gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!