Sütün Mayalanması Fiziksel Mi Kimyasal Mı? Sütün Mayalanması Nasıl Olur Ve Hangi Bakteri Etki Eder

Güncelleme Tarihi:

Sütün Mayalanması Fiziksel Mi Kimyasal Mı Sütün Mayalanması Nasıl Olur Ve Hangi Bakteri Etki Eder
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 10:55

Kimyasal ve fiziksel değişimler sonucunda maddelerin değişikliğe uğradıkları görülmektedir. Bazı maddelerin maruz kaldığı değişikler maddenin yapısının tamamen değişmesine neden olmaktadır. Bu durum sonucunda ortaya öncekinden daha farklı bir madde çıkmaktadır. Sütün mayalanması da bu değişimlerden birine örnek olarak verilmektedir. Peki, sütün mayalanması fiziksel mi kimyasal mı? Sütün mayalanması nasıl olur ve hangi bakteri etki eder tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Sütün mayalanması sonucunda yoğurt elde edilmektedir Sütün mayalanması olayı kimyasal bir değişim olarak ifade edilmektedir. 

 Sütün Mayalanması Fiziksel mi, Kimyasal mı? 

 Sütün mayalanarak yoğurt yapılması ile sütün bünyesinde birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler sonucu süt önceki hal ve görüntüsünden farklı olarak yeni özellikler kazanmaktadır. Kimyasal değişim maddenin yapısında kalıcı değişiklikler meydana getirmektedir. Bu değişimin geri dönüşümü mümkün olmamaktadır. Bu nedenle sütün mayalanması olayı kimyasal değişim olarak ifade edilmektedir. 

 Sütün Mayalanması Nasıl Olur ve Hangi Bakteri Etki Eder? 

 Sütün mayalanarak yoğurt haline gelmesi kimyasal bir süreç olarak ifade edilmektedir. Mayalanma işlemi sırasında organik maddeler mikroorganizmalar tarafından birtakım değişikliklere uğratılmaktadır. Bu değişiklikler sonrası sütün yapısı değişmektedir. Bu işlem sırasında yararlı bakteriler kullanılmaktadır. Bazı yararlı mantarlar sütten yoğurt yapımında rol almaktadır. Burada kullanılan bakteriler maya bakterileri olarak ifade edilmektedir. Bu bakterilere ''Streptococcus thermophilus'' ve ''Lactobacillus bulgaricus'' adı verilmektedir. Maya bakterileri hamurun mayalanmasını sağlayarak çeşitli hamur işlerinde kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!