Suriyeli gençler YÖS ile üniversiteli olabilecek

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli gençler YÖS ile üniversiteli olabilecek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 13:32

Liseyi bitirdikten sonra üniversite hayaline kavuşamayan Cerablus ve Bab'daki öğrencilere yönelik sınav yapmaya hazırlanan Harran Üniversitesi, Afrin için de kolları sıvadı. YAbancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (YÖS) başvurular, 1 Mayıs’a kadar sürecek. Sınav ise, 6 Mayıs’ta yapılacak.  

Haberin Devamı

Suriye'nin Bab ve Cerablus kentlerindeki gençler için Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) yapan Harran Üniversitesi (HRÜ), Afrin'deki gençler için de harekete geçiyor. Bu kapsamda Suriye'nin Cerablus ilçesinde liseyi bitiren öğrencilerin üniversite hayallerine kavuşmalarına imkan sağlayan YÖS yapılacak. Cerablus'un yanı sıra Bab kentinde de çalışmalar yürüten üniversite yönetiminin hedefinde Afrinli üniversite hayali kuran gençler de bulunuyor.     

HRÜ Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Abdulkadir Aydın, bu yıl itibarıyla 1.250'si Suriyeli olmak üzere 1.500 yabancı öğrenciye hizmet verildiğini anlatarak, gelecek yıldan itibaren daha fazla yabancı öğrenciyi bünyelerine katmak istediklerini, bu kapsamda da kontenjanın arttırılacağını vurguladı.     

Haberin Devamı

Aydın, "Bab ve Cerablus'tan sınav için yoğun talep var, ilerleyen süreçte bu uygulamayı Afrin'e de ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

BAÅžVURULAR 1 MAYIS’A KADAR SÃœRECEK    Â

Aydın, YÖS için bölgedeki başvuruların 1 Mayıs'a kadar devam edeceğini, 6 Mayıs'ta da söz konusu bölgelerde sınavın gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bölgede çok başarılı öğrencilerin olduğuna işaret eden Aydın, "Bu öğrencilerin ülkemizde değerlendirilmesini istiyoruz. Bu beyinlerin, hem ülkemize hem de kendi ülkelerine katkıda bulunmasını arzuluyoruz" dedi. Aydın, Suriyeli öğrencilerin teknik bölümlerin yanı sıra ilahiyat ve sosyal bilimlere de ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.     

 

 

BAKMADAN GEÇME!