Şubat ayı öğretmen ataması yapılacak mı? Engelli öğretmen başvurusu ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Şubat ayı öğretmen ataması yapılacak mı Engelli öğretmen başvurusu ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 12:06

Şubat ayı öğretmen ataması adayların araştırmalarına konu olmaya devam ediyor. Bir önceki atamada oldukça umutlu olan fakat atamanın gerçekleşmemesi nedeniyle şubat ayı öğretmen atamasına yönelen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklama yapmasını bekliyor. Peki, şubat ayı öğretmen ataması ile ilgili herhangi bir gelişme yer alıyor mu? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? sorusu öğretmen adaylarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında yapılması beklenen atamalar gerçekleşmemiş, atamaların şubata aksayacağı duyurulmuştu. Peki, Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Engelli öğretmen atama başvuruları ne zaman? İşte, öğretmen atamalarıyla ilgili son durum!

Şubat ayının gelişiyle birlikte gündeme gelen konulardan biri de öğretmen atamaları oldu. Bu ay içerisinde atama olup olmayacağını merak eden milyonlarca aday, büyük umutlarla ‘Şubatta öğretmen ataması olacak mı?’ sorusuna yanıt arıyor.  Peki, konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi mi? İşte, öğretmen atamalarında son durum!

Geçtiğimiz ay şubat ayı öğretmen atamalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, atamalar için ortak bir çalışma yapacaklarını bildirmiş, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla sonucun ortaya çıkartılacağını ifade etmişti. Toplam 60 bin personelin bir yıl içerisinde atanmasını planladıklarını ifade eden Yılmaz; "Tek başına Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi, Çalışma, Maliye ve Başbakanlık ile bir araya gelip konuşacağız. Toplam 60 bin personelin bir yıl içerisinde atanması düşünülüyor. Bunların içinde Polis, doktor, hakim ve öğretmen atamaları yer alacak. Bunların dağılımını henüz yapılmadı. Dağılım yapılmadığı için bu aşamada herhangi bir sayı vermek mümkün değildir. Bu, atamaların hiç olmayacağı anlamına gelmiyor." dedi.

Haberin Devamı

Meclis gündeminde de olsa öğretmen atamalarıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.
Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi. Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti. 

Haberin Devamı

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI

Şubat ayı öğretmen atamalarıyla ilgili belirsizlik devam ederken; atama bekleyen engelli öğretmen adaylarının yüzleri güldü. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden bin 500 engelli öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığınca EKPSS puanı üstünlüğüne göre atama yapılacak bin 500 kontenjan için ön başvurular, 21-24 Şubat tarihlerinde elektronik ortamda alınacak. Adaylar, "http://mebbis.meb.gov.t" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu dolduracak. Çıktısı alınan başvuru formu ile istenen belgeler il milli eğitim müdürlüklerine onaylattırılacak. Atamalar, bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih ettiği illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında, EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecek.

Haberin Devamı

Şubat ayı öğretmen ataması yapılacak mı Engelli öğretmen başvurusu ne zaman

 

BAKMADAN GEÇME!