Haiz ne demek? Haiz nedir? Haiz TDK kelime anlamı

Güncelleme Tarihi:

Haiz ne demek Haiz nedir Haiz TDK kelime anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 00:56

Günlük hayatta pek çok kelime kullanmaktayız. Kullandığımız bazı kelimelerin anlamlarını bilememekteyiz. Türk Dil Kurumu bu anlamda kelimelerin anlamlarını belirtmek için sözlük belirlemiştir. Dilimizde bulunan birçok kelimenin anlamı Türk Dil Kurum sözlüklerinde bulunmaktadır. Bu kelimelerden birisi de haiz kelimesidir. Peki Haiz ne demek? Haiz nedir? Haiz TDK kelime anlamını sizlere detayları ile açıkladık.

Haberin Devamı

Kökeni Arapça olan haiz kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumunda belirtilmiştir. Haiz kelimesi günlük hayatta kullandığımız kelimelerden birisidir Bu sebeple kelimenin anlamını bilmekte yarar vardır.

 Haiz Ne Demek?

 Haiz ne demek sorusu pek çok kişi tarafından sorulan bir sorudur. Haiz elinde bulunduran, taşıyan ve bir şeyi olan anlamı taşımaktadır. Ayrıca haiz olmak kelimesi de sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Haiz olmak bir niteliği taşımak manasına gelir.

 Haiz TDK Kelime Anlamı

 Türk Dil Kurumu sözlüklerinde dilimizde bulunan ve yabancı kökenli olup dilimize yabancı dilden geçmiş kelimelerin anlamları yer almaktadır. Haiz kelimesini de Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtmiştir. Türk Dil Kurumuna göre haiz kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır;

Haberin Devamı

 - Bir şeyi olan, elinde bulunduran ve taşıyan

 Ayrıca Türk Dil Kurumu dilimizde deyim olarak kullanılan haiz olmak kelimesinin anlamını da belirtmiştir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde haiz olmak deyimi elinde bulundurmak ve taşımak manasına gelmektedir. Haiz olmak deyimine örnek şu şekilde verebiliriz;

 - Haiz olduğu başarılar bizim için uygundur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!