Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 03:55

Bazı insanlar sözlerin sıralamasını ve tonlamasını çok iyi yapmaktadırlar. Bu insanlar karşısındaki kişileri ikna kabiliyetine sahiptir. Böyle kişiler için aynı zamanda tatlı dilli kişiler de denilmektedir. Bu insanların söylediği her söz karşısındaki kişiye doğru gelir. Bu yazımızda ise sizlere Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımını derledik.

Haberin Devamı

Bazı insanlar ise sözcüklerin dizilimini ve tonlamayı çok iyi yapamazlar. Bundan dolayı bazı durumlarda tonlama iyi yapılmadığında karşısında bulunan kişi sinir olabilmektedir.

 Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Söz var iş bitirir söz var baş yitirir atasözünün anlamına bakıldığı zaman şu anlam çıkmaktadır; Sözün kişiler üzerindeki etkisi oldukça büyüktür. Akıllıca söylenmiş cümleler karşısında duran insanı ikna eder, yumuşatır; işlerin olumlu bir şekle girmesini sağlar. Ölçüsüzce ve sert bir şekilde söylenmiş olan sözler ise karşısındakini sinirlendirir, söyleyenin öldürülmesine bile neden olabilir.

 Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir Atasözünün Örnek Cümle İçinde Kullanımı

 Örnek cümle kısmına bakıldığında ise; Etmiş olduğu kelamlar ile belediye başkanını etkilemiş oldu. İşte söz var iş bitirir söz var baş yitirir. Bu cümle örnek olarak verilebilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!