Sonu ev ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ev ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu ev ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ev ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Türkçede kelime yapısı çeşitli kategorilere ayrılarak incelenmektedir. Basit yapılı sözcükler, türemiş sözcükler ve birleşik sözcükler bu kategorileri meydana getirmektedir. Kelimeler harflerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Harf dildeki bir sesi gösteren işarettir. Türk alfabesinde 29 tane harf vardır. Bu harflerden 3 kelimeli 5 kelimeli gibi birbirinden çeşitli sözcükler oluşturulabilmektedir. Sonu ev kelimesiyle biten 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeleri derledik.

Haberin Devamı

Günlük konuşma dilinde sonu ev kelimesiyle biten çeşitli sözcükleri kullanmaktayız. Türkçe ve edebiyat alanında uzman olan kişiler bu şekilde olan sözcükleri sayı adedi olarak daha fazla bilmektedir. Hem konuşma hem de yazma dilini zenginleştirmek amacıyla anlatmak istediklerimizi daha detaylı anlatmaya yarayan kelimelerin hayatımızda önemli bir yeri vardır.

 Sonu Ev İle Biten Üç Harfli Kelimelerin Listesi

 Sonu ev ile biten 3 harfli kelimeler listesinde tam olarak 3 tane sözcüğümüz vardır. Bu sözcükler nev, dev ve şev şeklindedir. Görüldüğü gibi bu üç sözcüğün sonu ev ile bitmekte ve toplam olarak da 3 harften meydana gelmektedir.

 Bu kelimelerin her birinin farklı bir kökeni ve oluşum aşaması vardır. Nev kelimesinin sözcük kökeni Arapçadır. Özellikle Peyami Safa isimli yazarımız cümlelerinde bu nev kelimesini sıklıkla kullanmaktadır. Nev kelimesi bir isim niteliğindedir. Çeşit, cins ve tür gibi anlamları anlatmak amacıyla nev kelimesi kullanılmaktadır. Daha iyi anlamanız açısından nev kelimesinin geçtiği bir cümleye örnek verelim. Örneğin '' Bu adamın hastalığı kanserin bir nevidir.'' Görüldüğü gibi bu cümledeki nev kelimesi kanser hastalığının bir çeşidini anlatmak için kullanılmıştır. Çünkü nev demek çeşit ya da tür demektir.

Haberin Devamı

 Sonu ev ile biten 3 harfli bir diğer kelime de dev sözcüğüdür. Bu kelimenin kökeni Farsçadır. Dev kelimesinin anlamı çok büyük, çok iri, çok önemli, olağanüstü irilikte olan, korkunç, olağanüstü güçlü masal yaratığı anlamlarındadır. Bu anlamlara bir örnek cümle vermek gerekirse '' Dev bir yazar kitabında genç bir kızı özenle taşıyan dev adamdan bahsediyordu.'' Bu cümlenin iki yerinde dev kelimesi kullanılmıştır. Dev bir yazar derken ilgili kitap yazarının ne kadar önemli olduğu anlatılmıştır. Dev adam derken de yazarın kitabında geçen hikayede yer alan masal kahramanı anlatılmıştır.

 Sonu ev ile biten 3 harfli bir diğer kelime de şev kelimesidir. Bu kelimenin kökeni Farsçadır. Şev kelimesinin anlamı ise bayır, eğik, inişli çıkışlı yer, meyilli anlamlarındadır.

Haberin Devamı

 Sonu Ev İle Biten Dört Harfli Kelimelerin Listesi

 Sonu ev ile biten dört harfli kelimelerin listesinde grev, ödev, alev, ve kiev olacak şekilde 4 tane sözcük bulunmaktadır.

 Bu kelimelerden alev kelimesi sıcaklık, kıvılcım, aşk ateşi, mızrak uçlarına takılan küçük bayrak, flama gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Örnek cümle olarak '' Onun kalp damarlarında aşk ateşimin alevleri yanıyor. '' cümlesi verilebilmektedir.

 

 Grev kelimesi ise Fransızca kökenli bir sözcüktür. Bu kelimenin anlamı iş bırakımı şeklindedir. Bu anlama örnek bir cümle vermek gerekirse '' Fabrikadaki işçiler maaş yetersizliğinden dolayı grevdeydi. '' cümlesi verilebilmektedir.

 

Haberin Devamı

 Bir diğer sonu ev ile biten 4 harfli kelime de ödev sözcüğüdür. Bu sözcük isim görevinde kullanılmaktadır. Sözcüğün anlamı da yapılması ve yerine getirilmesi istenen vazife şeklindedir. Bu anlama örnek cümle olarak '' Çocuk ödevini yapmadığı için okula gitmemişti. '' cümlesi verilebilmektedir.

 

 Son kelime olan Kiev kelimesi sonu ev ile biten 4 harfli bir sözcüktür. Bu kelime Türk Dil Kurumu Sözlüğünde geçmeyen ve kullanılmayan bir sözcüktür.

 

 Sonu Ev İle Biten Beş Harfli Kelimelerin Listesi

 

 Sonu ev ile biten beş harfli kelimelerin listesinde işlev, türev, velev, görev ve verev şeklinde 5 tane sözcük yer almaktadır. Bu sözcüklerin de birbirinden farklı anlamları ve cümle içinde görevleri vardır. Bu anlam ve sorumluluklara göre cümle içinde kullanılmaktadır.

 

Haberin Devamı

 Sonu Ev İle Biten Altı Harfli Kelimelerin Listesi

 

 Sonu ev ile biten altı harfli kelimelerin listesinde peyrev, söylev ve peşrev şeklinde tam 3 tane sözcük bulunmaktadır. Bu kelimeleri arasında söylev kelimesi en çok kullanılan sözcüğü oluşturmaktadır. Söylev dinleyenlere belirli bir düşünceyi anlatmak amacıyla bir duyguyu güzel ve coşkulu şekilde konuşmak ya da anlatmak demektir.

 

 Sonu Ev İle Biten Yedi Harfli Kelimelerin Listesi

 

 Sonu ev ile biten yedi harfli kelimelerin listesinde tam olarak 2 tane sözcük vardır. Bu sözcükler genelev ve kişinev sözcükleridir. Bu sözcüklerin yapısı ve geçmişi çok eski olduğu için günümüzde kurulan cümlelerde anlam gereği de çok fazla kullanılmamaktadır.

 

Haberin Devamı

 Sonu Ev İle Biten Sekiz Harfli Kelimelerin Listesi

 

 Sonu ev ile biten sekiz harfli kelimelerin listesinde sadece bir tane sözcük bulunmaktadır. Bu kelime de '' belirtev '' kelimesidir. Belirtev kelimesi aslında belirteç kelimesinden gelmektedir. Anlam olarak bir dil bilgisi terimi olarak kullanılmaktadır. Belirteç kelimesini kullanmaya bazı bireyler bu kelimeyi belirtev şekline çevirmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!