Sonu ağ ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ağ ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu ağ ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ağ ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Türkçede sonu ağ ile biten oldukça fazla sayıda kelime olduğunu söylemek mümkün. Bu kelimeler özellikle farklı harf sayıları üzerinden ön plana çıkıyor. İşte sonu ağ ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ağ ile biten kelimeleri derledik.

Haberin Devamı

Özellikle kelime oyunları için günümüzde birçok farklı sözcük internet üzerinden araştırılır. Bu sözcükler içerisinde değişik harf sayıları ile sonu ağ eşliğinde biten kelimeler ön plana çıkmaktadır. Yaygın bir sözcük türü olduğu için birçok değişik harf sayısı üzerinden kelimeler olduğunu ifade etmek mümkün.

 3 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

 3 harfli ağ ile biten kelimeler içerisinde en çok bu sözcükler yer almaktadır. Farklı bulmacaları içerisinde amaca uygun olarak bu kelimeleri kullanmak mümkündür.

 - Bağ

 - Cağ

 - Çağ

 - Dağ

 - Sağ

 - Yağ

 - Zağ

 Yukarıda verilen 3 harfli kelimelerden herhangi bir bulmaca içerisine kolayca yerleşir. Amaca uygun olarak değerlendirdiğiniz bulmacalar üzerinden bu kelimeleri kullanabilirsiniz.

 4 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

Haberin Devamı

 Birçok değişik bulmaca üzerinden kullanım açısından 4 harfli ağ ile biten sadece bir tane kelime bulunmaktadır. O yüzden bütün ortak bulmacaları eşliğinde kelime oyunları ile bu sözcük değerlendirilebilir.

 - Otağ

 Yukarıda öne çıkan tek bir kelime ile birlikte 4 harfli sözcük olarak kolayca bulmacaya yerleştirilebilir. Özellikle internet üzerinden çok sık araştırılan kelimeler içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün.

 5 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

 Aynı şekilde 5 harfli ağ ile biten kelimeler içerisinde yine oldukça fazla sayıda sözcük yer alıyor. Bu sözcükler Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak geçerli şekilde kullanım imkanı vermektedir.

 - Cırağ

 - Dimağ

 - Ferağ

 - İblağ

 - İfrağ

 Günlük yaşamda bilinen ve bilinmeyen bu şekilde yukarıda verilen sözcükleri bulmaca içerisinde rahatlıkla değerlendirmek mümkün. Sırasıyla denemek süreciyle bulmacada hangisinin doğru olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

 6 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

 Yine çok fazla sayıda 6 harfli ağ ile biten sözcükler olduğunu söylemek gerekir. Değişik bulmacaları eşliğinde bu kelimelerden biri tercih edilerek kullanılabilir.

 - Aladağ

 - Beydağ

 - Debbağ

 - Meblağ

 - Sağyağ

 Yukarıda öne çıkan kelimeler çok fazla bilinmese bile Türkçede yerleşik olarak bulunan sözcüklerdir. Bu sebepten dolayı sorunsuz bir biçimde farklı bulmacada üzerinden kullanım imkanı elde edilebilir.

Haberin Devamı

 7 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

 Çok sayıda bulunan kelime ile beraber 7 harfli ağ ile biten sözcükler öne çıkıyor. Başta scrabble olmak üzere birçok değişik kelime oyunu kapsamında kullanım olanağı tanımaktadır.

 - Akçadağ

 - Babadağ

 - Elmadağ

 - Emirdağ

 - Sadeyağ

 - Sıradağ

 Görüldüğü gibi yukarıda sırası ile verilmiş tüm farklı kelimeler 7 harfli ağ ile biten sözcük olarak farklı bulmacalarda kullanılabilir. Özellikle internetten çok fazla araştırılan sözcükler içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün. Türk Dil Kurumu kapsamında geçerli olarak bilinen bu sözcükleri bulmaca içerisinde değerlendirme şansı yer alıyor.

 

 8 Harfli Ağ ile Biten Kelimeler

 

Haberin Devamı

 Son olarak 8 harfli ağ ile biten kelimeler üzerinden sözcükler ön plana çıkıyor. Yine diğer harf sayıları üzerinden kelimelerde olduğu gibi, bu sayı kapsamında da birçok değişik sözcük bulunuyor.

 

 - Altındağ

 - Samandağ

 - Tekirdağ

 - Yanardağ

 

 Genel olarak bunlardan biri kelime oyunları içerisinde yerini bulur. O yüzden 3 harfli sayılardan başlamak zor 8 harfli sayılara kadar bu kelimeler rahatlıkla kullanılabilir. Amaca uygun olarak soldan sağa ya da yukarıdan aşağı doğru geçerli olarak bu sözcükler kullanım olanağı tanımaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!