Sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 15:19

Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarıyıl tatilinde öğrencilere verilen ödevlerle alakalı il müdürlüklerine yazı gönderildi. Yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilecek mi?

Haberin Devamı

22 Ocak 2016 Cuma günü 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi tamamlanıyor ve öğrenciler tatile çıkıyorlar. Dün İstanbul’da yoğun kar yağışı olduğu için okullar tatil edilmişti. Bugün ise İstanbul’da öğrenciler okullarında eğitimlerine devam ettiler. Cuma günü sömestr tatiline girecek olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bakan Nabi Avcı imzasıyla il müdürlüklerine gönderilen yazıda yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi istendi.

Belirtilenlere göre söz konusu yazıda öğrencilerin yarıyıl tatilinde enerjilerini atmaları ve güzel bir tatil geçirerek ikinci dönemde okula dinç bir şekilde dönmeleri için ödev verilmemesi istendi. Yani bu demek oluyor ki, bu yarıyıl tatilinde öğrencilerin başını ağrıtacak ödevler olmayacak. Aynı zamanda YGS sınavına hazırlanan öğrenciler de rahat bir şekilde eksiklerini kapatabilecekler.

Haberin Devamı

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cuma günü ilk dönemin geride kalmasıyla yarıyıl tatiline çıkacak olan öğrenciler 15 gün boyunca tatil keyfini yaşayacaklar. 22 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak olan öğrenciler için 2. dönem ders zili ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü çalacak. 2. dönemin başlamasından kısa bir zaman sonra da 8. sınıf öğrencilerinin gelecekleri için önemli adımlardan biri olan 2016 YGS sınavı yapılacak.

2016 YGS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Son sınıf öğrencilerinin heyecanla bekledikleri YGS sınavı başvuruları yarın sona erecek. Yarına kadar sınav giriş ücreti olan 50 TL’yi yatıran öğrencilerin başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Belirtilen ücreti yatıran, ancak başvurusunu yapmayan öğrenciler için sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek.

BAKMADAN GEÇME!