Yarıyıl (Sömestr) tatili kaç gün olacak?

Güncelleme Tarihi:

Yarıyıl (Sömestr) tatili kaç gün olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 15:21

2015-2016 Eğitim öğretim yılı sömestr tatili ne zaman? On beş tatil ne zaman? Sömestr ne zaman başlıyor? 2015-2016 Eğitim öğretim yılının birinci dönemi ne zaman kapanacak? Sömestr tatili uzatılıyor mu? Sömestr tatili 2016 sömestr tatili ile ilgili merak edilenler haberimizde!

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2015-2016 Eğitim öğretim yılı sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 30 güne kadar uzatılacağı konusuyla ilgili yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir çalışma içerisinde olmadığını, sömestr tatilinin her yıl olduğu gibi 15 gün yapılacağını belirtti.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde “Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi” kapsamında düzenlenen “Fethi Gemuhluoğlu’nu Anma Töreni’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, basın mensuplarının yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlardan 80 bin öğrencinin etkilendiğini ve bu nedenle bu öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler isteyen basın mensuplarına Bakan Avcı, öncelikle geçtiğimiz günlerde gündeme gelen  “eğitim öğretimde yeniden yapılandırma çalışmasının yürütülmesi gerekçesi ile Milli Eğitim Bakanlığı sömestr tatili 15 günden 30 güne uzatılacak. Böylece sömestr tatili 31 Aralık’ta başlayıp 1 Şubat’ta sona erecek.” İddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

Peki; SÖMESTR YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB'in yaptığı açıklamaya göre 2015-2016 öğretim yılının 1. dönem sonundaki sömestr tatili 22 Ocak 2016 tarihinde başlayacak. Öğrenci ve öğretmenlerin 2. dönem için hazırlık yapacakları 15 tatil, 5 Şubat 2016 tarihinde son bulacak. Ancak Cumartesi ve Pazar günleri haftasonu tatili olması nedeniyle okullar 2. öğretim dönemine 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacaklar.

Öğrenciler şimdiden yarıyıl sömestr tatili planlarını yapmaya başladılar bile. Peki sömestr tatili kaç gün olacak?

Beklenen sömestr tatilinden önce milyonlarca öğrenci, yurdu etkisi altına alan kar yağışları nedeniyle şu günlerde tatil yapıyorlar. Peki; Kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2016 Salı günü hangi illerde okullar tatil edildi? İşte cevabı:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!