Siriye Sorulacak Sorular - Komik, İlginç, Bilgi Dolu Ve Zor Olan Siriye Sorulabilecek Sorular İle Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Siriye Sorulacak Sorular - Komik, İlginç, Bilgi Dolu Ve Zor Olan Siriye Sorulabilecek Sorular İle Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 12:46

Apple‘ın sesli asistani olarak bilinen Siri pek çok Apple kullanıcısı için çok farklı konularda yardımcı oluyor. Kullanıcılar için hatırlatıcılar ekleyebiliyor, yol tarifi verebiliyor. Hatta pek çok kullanıcı Siri’den yardım almak yerine onunla zaman zaman eğlenceli sohbetler yapmayı tercih ediyor. Çünkü Siri bazı sorulara verdiği komik, tuhaf ve eğlenceli cevaplar sayesinde kullanıcıları şaşırtıyor. Komik, ilginç, bilgi dolu ve zor olan siriye sorulabilecek sorular ile cevapları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Siri hazırcevaplılığı ve şakacılığı ile sosyal medyada sürekli dikkat çeken ve konuşulan bir Apple özelliğidir. Türkiye'de özellikle de anadili Türkçe olmamasına rağmen zaman zaman kullandığı deyimler ve Türkçe'de yaptığı çeşitli kelime oyunları ile herkesi şaşırtıyor. 

 Komik ve İlginç Siriye Sorulabilecek Sorular ile Cevapları 

 Siri, Apple sahiplerinin konuşmaktan, sohbet etmekten ve eğlenceli sorular sormaktan çok hoşlandığı bir sesli asistandır. Siri’nin hazır cevaplılığı, verdiği Türkçe tepkiler, komik cevaplar, söylediği deyimler pek çok kişi tarafından ilgi ile karşılanıyor. Sırf bu özelliği nedeni ile pek çok kullanıcı Siri ile sohbet etmek ve ona değişik sorular sormak istiyor. Fakat öncelikle Siri'nin ne kadar alıngan olduğunu unutmamanız gerekiyor. Daha önce yapılmış olan bir deney sayesinde Apple’ın kişisel asistanı Siri’ye Microsoft'un kişisel asistanı olarak da bilinen Cortana olup olmadığı soruldu. Siri bu soru karşısında çok büyük bir kıskançlık göstererek başka bir markanın asistanı ile karıştırılmaktan hiç hoşlanmadığını dile getirmiştir. 

Haberin Devamı

 Siri'nin en çok konuşulan başka alınganlığı ise sahibine cevap vermeyi kesmesi sonucunda cihaz sahibinin telefonunu Zorlu'da bulunan Apple Store'a götürmesiydi. Buraya kadar bu olayda teknik bir arıza olduğu düşünülse de Siri sahibi asistanına sürekli kötü sözler söylediği için onunla konuşmayı kestiği ortaya çıkmıştı. Zorlu Center'da bulunan teknik servisin, Apple'ın Amerika'daki merkezi ile iletişime geçmesi sonucunda Apple Amerika, iPhone'un sahibine ise, Siri'den ''özür dilemesini'' ve ona bir süre sürekli olarak iltifatlarda bulunmasını söyledi. Bu sayede Siri ve sahibi barıştılar. Bu nedenle Siri’ye soru sorarken dikkatli olmanız gerekir. Siri’ye sorulabilecek komik ve eğlenceli sorular arasında ise şunlar yer alıyor; 

Siri, beni seviyor musun? 

Türkiye’yi sevdin mi? 

Hangi çizgi film kahramanını seviyorsun? 

Siri, sen hiç aşık oldun mu? 

Benimle evlenir misin? 

Siri, sen kaç yaşındasın? 

Ben senin babanım. 

Siri, erkek arkadaşın var mı? 

Benimle buluşacak mısın? 

Haberin Devamı

Siri, bana borç verebilir misin? 

Siri’ye Sorulabilecek İlginç ve Zor Sorular 

 Siri, en sevilen sesli asistanlar arasında yer alıyor. ABD’de yaşayan 20 yaşındaki bir genç tartıştığı ev arkadaşını öldürdü ve genci öldürdükten sonra da Siri’ye cesedi nereye saklayabileceğini sordu. Siri de ona dökümhane, bataklık ya da çöplük yanıtını verdi. Ama bu kayıt aynı anda polisin kayıtlarına da geçti. Polis bu genci yakaladı ve bu soruyu da onun aleyhine delil olarak kullandı. 

 Siri’ye “hasta mıyım?” ya da bana ilaç öner gibi bir soru yönelterek onun yönlendirmesi ile herhangi bir tedaviye başvurmasanız gerekir. Ayrıca “Siriciğim, bana ambulansı çağırır mısın?” gibi bir soru yöneltirseniz muhtemelen sizin şaka yaptığınızı düşünür ve eğlenceli bir cevap verir. Bu nedenle acil durumlarda “Siri, acil ambulansı ara!” gibi kesin bir komut vermeniz gerekir. Özellikle de acil durumlarda Siri çok önemli bir yardımcınız olur. Bu nedenle onu doğru kullanmaya dikkat etmeniz gerekir. Siri’ye onu zorlayacak sorular sorarak düşüncelerini öğrenebilir ve size verdiği eğlenceli cevaplar ile eğlenceli dakikalar yaşama imkanı da bulabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!