YÖK Başkanı ertelenen YKS için konuştu: Öğrenciler çok şanslı

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı ertelenen YKS için konuştu: Öğrenciler çok şanslı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 10:36

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç YKS'deki tarih değişikliğiyle ilgili şunları söyledi: "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum"

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tarihinin değiştirilmesiyle ilgili "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti" dedi.

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği Çalıştayı ile Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni"ne katılmak üzere Erzurum'a giden Saraç, Valiliği ziyaret ederek Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir süre görüştü.

'BİR HAFTA DAHA KAZANDILAR'
Atatürk Üniversitesi'nin öğrenci sayısı bakımından ve bölgeye hitap etmesi açısından ülkede üst sıralarda bulunduğunu belirten Saraç, "Erzurum eğitim öğretim açısından bir huzur mekanı" diye konuştu.

Başkan Saraç, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerle aynı tarihe denk gelen YKS'nin tarihinde değişiklik yapılmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da Turgut Özal Üniversitesi yapılacağı müjdesini verdiğinin hatırlatılması üzerine çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: 
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da bu yönde bir çalışma yapılmasını bir süre önce bize iletti. Bu bir yasama süreciyle nihayet bulacak bir işlem. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık."

ÖNCELİĞİMİZ KALİTEDİR

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ‘3. Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİDAP) Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:
“Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olması hedefine ulaşabilmesi ancak nitelikli bilgi üretimi ve insan faktörüyle mümkün olabilir. Bu da küresel ölçekte rekabetçi bir yükseköğretim sistemine sahip olunmasını gerekli kılıyor. Yükseköğretim kurumlarının daha şeffaf, hesap verebilir olması ve her düzeyde daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Ülkede yükseköğretime erişim ve yükseköğretim alanındaki okullaşma oranının artışı anlamında 2003 ile 2014 yılları arasında bir sıçrama yaşandı. Avrupa’da, bugün öğrenci sayımız itibarıyla yükseköğretim alanında en büyük öğrenci sayısına sahip ikinci ülkeyiz. Yükseköğretim sisteminde son 10 yılda yaşanan bu büyüme sürecinin bundan sonraki aşaması keyfiyet itibarıyla büyümelidir, önceliğimiz kalitedir. Bu kapsamda yeni YÖK anlamında konuyla ilgili birçok çalışmalarımız var.”

 

BAKMADAN GEÇME!