Silahsız Güvenlik Nasıl Olunur? Silahsız Güvenlik Olma Şartları Ve Sınavda Kaç Puan Almak Gerekir

Güncelleme Tarihi:

Silahsız Güvenlik Nasıl Olunur Silahsız Güvenlik Olma Şartları Ve Sınavda Kaç Puan Almak Gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 18:05

Güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin güvenlik sertifikası almaları gerekmektedir. Eğitimlere ek olarak kişilerin silahsız güvenlik görevlisi olmaları için sınavdan başarılı olmaları ve sertifika sahibi olmak gerekli şartlardan en önemlisidir. Bunların yanı sıra silahsız güvenlik görevlisi için diğer şartların da tamamlanması gerekmektedir. Peki, silahsız güvenlik nasıl olunur? Silahsız güvenlik olma şartları ve sınavda kaç puan almak gerekir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Meslek sahibi olmak isteyen pek çok kişi güvenlik görevlisi statüsünde çalışmak istemektedir. Güvenlik görevlisi olarak çalışmak silahlı veya silahsız olarak ikiye ayrılmaktadır. Her ikisi için de vatandaşların belirli şartları tamamlaması gerekir. 

 Silahsız Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur? 

 Güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler bu alanda pek çok araştırma yapmaktadır. Güvenlik görevlisi olmak için güvenlik sertifikasına sahip olmak gerekir. Silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin öncelikle bazı şartları taşıması gerekir. Bu şartlardan birincisi 18 yaşını doldurmaktır. Ayrıca 8 yıllık ilköğretim mezunu olmayan kişilerin silahsız güvenlik görevlisi olmaları mümkün değildir. 

 Silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin bu alanda eğitim veren kurumlara başvurması ve sertifikaya sahip olmaları da gerekmektedir. Silahsız güvenlik sertifikası alacak olanlar Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ÖGG sınavına girmeleri ve gerekli puan almaları gerekmektedir. Sınavda başarılı olamayan kişiler ise sınav harcı yatırarak tekrardan sınava girme hakkına sahiplerdir.

Haberin Devamı

  Güvenlik görevi sınavları senede 6 kez yapılmaktadır. Sınavdan başarılı olan kişiler ise sertifikayı almaya hak kazanmaktadır. Bunun yanı sıra silahsız güvenlik görevlisi olmak için başka şartlar da aranmaktadır.

  Silahsız Güvenlik Olma Şartları Nelerdir? 

 Güvenlik görevlisi iki şekilde olmaktadır. Bunlar silahlı ve silahsız güvenlik görevlileridir. Silahsız güvenlik görevlisi şartları silahlı güvenlik görevlisi şartlarına gör daha esnektir. Bu şartları sağlayan kişiler silahsız güvenlik görevlisi olabilmektedir. Silahsız güvenlik görevlisi olma şartları şunlardır: 

 - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

 - En az ilköğretim mezunu olmak

 - 18 yaşını tam doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak

 - Mesleğini en güzel şekilde yapabilmek için herhangi bir engeli bulunmamak

 - Sicili silahsız güvenlik görevlisi olmaya uygun olmak

 - Kamu haklarından mahrum olmamak

 - Vücut sağlığı yerinde olmak

 - Akıl sağlığı yerinde olmak

Haberin Devamı

 - Herhangi bir suçtan dolayı 6 aydan daha fazla ceza almamış olmak gerekmektedir. 

 Bu şartları tamamlayan kişilerin silahsız güvenlik görevlisi olmaları mümkündür. Ayrıca silahsız güvenlik görevlileri sağlık kuruluşlarından silahsız özel güvenlik görevlisi olur ibaresi taşıyan bir sağlık raporu almaları da gerekmektedir. 

 Silahsız Güvenlik Sınavında Kaç Puan Almaları Gerekir? 

 Güvenlik görevlileri gerek kişileri gerekse kurum ve değer varlıkları korumak ile görevli olan kişilerdir. Bu nedenle halkla ilişkiler, hukuk, iletişim, güvenlik sistemleri, afetler, yangınlar, patlayıcı ve yangınlar ile ilgili farklı konuda eğitim almaktadırlar. Bu nedenle silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin bu eğitimleri vereceği kurumlara başvurarak sertifika almaları gerekmektedir. Eğitim sonrasında başarı sağlanır ise adaylar silahsız güvenlik görevlisi sertifikalarını alarak güvenlik görevlisi olmaya hak kazanırlar. 

Haberin Devamı

 Silahsız özel güvenlik görevlisi eğitim dersleri ortalama 100 saat olmaktadır. Temel eğitim sınavında ise toplam 100 soru sorulmaktadır. Sınavdan en az 60 alan kişiler silahsız güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar. Sınav harçları bankalara yatırıldıktan sonra sınavda başarılı olan adaylar güvenlik görevlisi olmaya hak kazanırlar. 

 Silahsız güvenlik görevlisi sınavı Emniyet Müdürlüğü tarafından yılda 6 kez düzenlenmektedir. Özel durumlarda ise sınav sayıları Emniyet Müdürlüğü tarafından değiştirilebilmektedir. Sınavdan başarısız olan kişiler ise tekrar harç parasını yatırarak sınava girebilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!