Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:35

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (DDO) Başkanlığı arasında ‘Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları’nın Açılmasına İlişkin Protokol’ imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretimde mevcut siber güvenlik eğitim içeriklerinin zenginleştirilmesini, siber güvenlik öğretim programlarının yaygınlaştırılmasını ve siber güvenlik alanındaki istihdamın artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Merkez Binası’nda düzenlenen imza törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç katıldı. Protokolle siber güvenlik alanında eğitim veren meslek yüksekokullarının açılması, mevcut siber güvenlik öğrenim programlarının genişletilmesi, siber güvenlikli ihtisas üniversitelerinin belirlenmesi, siber güvenlik araştırma ve uygulama merkezlerinin etkinliğinin artırılması amaçlanıyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü inşa edilmesini, siber güvenlik öğretim programlarının gelişmesini ve alandaki eğiticilerin beceri ve yetkinliklerinin artmasını hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:

PİLOT ÜNİVERSİTELER BELİRLENECEK
“Bu çalışmanın önemli bir parçası olarak Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile siber güvenlik meslek yüksekokullarının ve programlarının açılmasına ilişkin protokolü imzalıyoruz. Bu protokolle siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü inşa edilmesini, siber güvenlik öğretim programlarının geliştirilmesini, alandaki eğiticilerin beceri ve yetkinliklerinin artırılmasını, yükseköğretimde mevcut siber güvenlik eğitim içeriklerinin zenginleştirilmesini, siber güvenlik öğretim programlarının yaygınlaştırılmasını ve siber güvenlik alanındaki istihdamın artırılmasını amaçlıyoruz. Bu protokol kapsamında, müteakip zamanda siber güvenlik ihtisas meslek yüksekokullarının açılacağı pilot üniversiteleri belirleyeceğiz.”

Haberin Devamı

MEZUNLARIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK
Prof. Dr. Özvar, Dijital Dönüşüm Ofisi’nin meslek yüksekokullarına; teknik, altyapı, uzman desteğiyle mezunların istihdamına katkı sağlayacağını belirterek, Dijital Dönüşüm Ofisi’nin, bilişim sektörü, iş gücü piyasası ve üniversiteler arasında köprü görevi üstleneceğini söyledi. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ise "Siber saldırıların artık savaşa dönüşmesi, ülkelerin tıpkı sınırları gibi dijital altyapılarını da korumasını zorunlu hale getirdi. Bu durum, ülkeleri politika ve stratejilerini bütüncül bir bakış açısıyla yeniden değerlendirmeye sevk etti. Siber tehditlerin yıkıcı etkilerinden korunmak, caydırıcı bir siber güç olmakla mümkün" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!