Senet nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre senet kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Senet nedir Ne anlama gelir TDKya göre senet kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 01:31

Senet kelimesi günlük hayatımızda, televizyonda, basılı ve dijital gazetelerde karşımıza çıkar. Uzun yıllardır dilimizde yer alan ve günlük hayatta da karşımıza çıkabilen senet kelimesinin ne demek olduğu, TDK’ya göre anlamı merak edilmektedir. Peki, Senet nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre Senet kelimesinin sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatta kimi zaman karşılaştığımız senet sözcüğünü henüz ilk kez duyanlar, bu kelimenin anlamını, hangi dile ait olduğunu ve kökeni merak ediyor. Arapça kökenli olan bu kelime borç karşılığında imzalanan hukuki bir belge olarak nitelendirilmemektedir.

 Senet Nedir?

 Senet sözcüğü Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça sanad'dan gelir. Bununla birlikte özgün anlamına gelir. Ayrıca dayanak noktası ve ya bir iddianın dayanağı olarak da geçmektedir. Senet kelimesi günümüzde bir tarafın imzaladığı ve de onun aleyhine kanıt olarak teşkil edilen yazılı bir hukuki belge şeklinde açıklanır.

 Senet Ne Anlama Gelir?

 ​​​​​Senet, borçlu kişi ve ya kurum tarafından imzalanmak için tasarlanmış resmi bir belgedir. Borçlu imzaladığı senet sayesinde alacaklı ile kararlaştırdıkları zamana kadar borcunu ödeyeceği sözünü vermiş olur. Bununla birlikte senet kısmında yer alan borçlu yerine değil de kefil ibaresinin altına imza atılmış ise imzalayan kişi kefil, borçlu kabul edilir.

Haberin Devamı

 TDK'ya Göre Senet Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Senet kelimesi günümüzde de kullanılan kelimelerden biridir. Arapça kökenli bir kelimedir. Senet kelimesinin TDK sözlük anlamı ide şu şekilde geçmektedir.

 - Bir kimsenin yapmaya yada ödemeye borçlu olduğunu göstermek adına imzaladığı resmî kâğıt yada belgit.

 - Senet, dayanılan yada dayanılacak olan şey. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!