‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’

Güncelleme Tarihi:

‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 16:55

Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ adlı proje yarışmasında kazananlar belli oldu. Diyabetli hastaların günlük hayatlarını kolaylaştıracak fikirler üretilmesi amacıyla yürütülen yarışmada ürün kategorisinde Başak Kebapçı’nın projesi birinci olurken, servis kategorisinde de Emre Uzun Han ve Engin Can Yıldız’ın ortak projesi ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışmasının kazananları açıklandı. İlaç şirketi Sanofi öncülüğünde başlatılan yarışmada ürün kategorisinde Başak Kebapçı’nın ‘Kansız/Acısız Sürekli Glikoz Ölçümü’’ projesi birinci olurken, servis kategorisinde de Emre Uzun Han ve Engin Can Yıldız’ın ortak projesi ‘Geleceğe Sağlıklı Adımlar’ birinciliği aldı. Yarışmada ürün kategorisinde ikinciliği, ‘Enigma’ projesi ile Oğuzhan Mete Öztürk, servis kategorisinde ikinciliği de ‘Diabe-dessert’projesi ile Ömer Keskin kazandı. Yarışma sonucunda ürün ve servis kategorilerinde birinci olan genç mucitlere 20’şer bin TL, ikincilere ise 10’ar bin TL ödül verildi. Yarışmada Mansiyon ödülünü ‘Konuşan İnsülin Kalemi’ projesiyle Elif Altın aldı. 

Haberin Devamı

Dereceye girenler tüm Türkiye’den gelen 199 başvuru arasından seçildi

Diyabetli hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak buluşların ortaya çıkması amacıyla düzenlenen ‘Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın’ proje yarışmasına Türkiye’nin farklı üniversite ve fakültelerinden toplam 199 başvuru yapıldı. Tıp, eczacılık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerden öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye giren projeler, Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybek Korugan, Marmara Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Uysal, Ulusal Beslenme Platformu 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, gazeteci ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan ve Sanofi Diyabet ve Yenilikçi Ürünler İş Birimi Direktörü Pelin Yunusoğlu’nun da aralarında bulunduğu, kendi alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda belirlendi.

Diyabet konusunda farkındalık yaratıyoruz

Yarışmanın ödül töreninde konuşma yapan Sanofi Türkiye Ülke Genel Müdürü Fabrizio Guidi, “Diyabet dünyada ve Türkiye’de her geçen gün daha fazla insanı etkiliyor. Sanofi Türkiye olarak dünyanın mücadele ettiği diyabetle ilgili öncü çözüm ve tedavi yöntemleri geliştiriyor ve bu alanda Ar-Ge’ye önemli yatırımlar yapıyoruz.’’ dedi.

Haberin Devamı

Dünyada her 7 saniyede 1 kişinin diyabete bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ise, “Bu projeyle, Türkiye çapındaki genç beyinleri, diyabetli hastaların hayat kalitelerini yükseltecek buluşlar sunmaya özendirmeyi ve ölümle sonuçlanabilen diyabet hastalığıyla ilgili farkındalığı daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!