Sektör ikiye bölündü

Güncelleme Tarihi:

Sektör ikiye bölündü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 09:51

Dershanelere ağır şartların getirildiği düzenlemeler, sektör temsilcilerini ikiye böldü. Düzenlemeyi olumlu bulan dershanecilerin yanında “3 ders, 16 öğrenci, yeni ruhsat gibi ağır şartlar kurumları zorla dönüşmeye mahkûm- etmektir” yorumları yapan da var.

Sektör ikiye bölündü
İbrahim Taşel: Herkes için olumlu bir karar

Haberin Devamı

DERS ÜCRETLERİ ARTABİLİR
İbrahim Taşel (TÖDER Başkanı):
İlk ve ortaokul öğrencilerine okul dışı kaynak olarak etüt eğitim merkezlerinin olması olumlu. 16 öğrenci şartı, fiyat dengesinde değişikliklere yol açacak. Ders ücretlerinde yüzde 20’lik bir artış olabilir. 3 dersten kurs verilecek olması ise öğrencilerin 2 ya da 3 ayrı kursa gitmesine neden olabilir.

KANUNLA YAPAMADILAR
Eyüp Kılcı (GÜVENDER Başkan Yardımcısı):
Yapılan işlemler, getirilen ağır şartlar doğru değil. Kanunun vermediği hakkı yönetmelikle yapamazlar. AYM ‘Öğrencilerin sınava hazırlık ihtiyacını karşılayın’ dedi. MEB, sınava hazırlığı görünürde yasaklamadı ama fiilen yasakladı. Sadece 3 dersle sınava hazırlanılamaz. Dershanelerin birçoğu batmak üzere. Okula dönüşüm başvurularını yetiştiremeyen bakanlık, kursa dönüşümü nasıl yetiştirecek.

Haberin Devamı

3 DERS SORUN OLUR
Faruk Köprülü (ÖZ-DE-BİR Genel Başkanı):
3 ders sorun yaratabilir. Üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS’de 11, ikinci aşama olan LYS’de ise 5 dersten sınava giriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!