Şehit meslektaşları için albüm çıkaran öğretmenler MEB’de

Güncelleme Tarihi:

Şehit meslektaşları için albüm çıkaran öğretmenler MEB’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 09:55

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve tüm şehit meslektaşları anısına albüm çıkaran İstanbul Başakşehir Abdi İbrahim Ortaokulu öğretmenlerini kabul etti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Yılmaz, makamındaki kabulde, şehit öğretmenler anısına hazırlanan projeyi hayata geçiren öğretmen ve yöneticileri kutladı.

Şehit öğretmenler anısına yürütülen projeyi çok anlamlı bulduğunu belirten Yılmaz, "Siz yeter ki güzel bir eser ortaya koyun, mutlaka biri onu bulur öne çıkarır, gecikse de hak mutlaka yerine gelir, dolayısıyla katkılarınız için sonsuz teşekkür ederim" dedi.

İstanbul Başakşehir Abdi İbrahim Ortaokulu öğretmenleri ise şehit öğretmenler için "Üzülme" adıyla çıkardıkları albüm çalışmasının bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında olduğunu kaydetti. Öğretmenler, projenin farklı branşlarda görev yapan 17 öğretmenin emeği ve samimiyetini ortaya koyan bir çalışma olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Değerleri noktasında vicdani ve insani bir duyguyla çalışan ve görevleri başında hayatını kaybeden tüm eğitim çalışanlarına ithafen albümün hazırlandığını bildiren öğretmenler, albümün, bütün eğitim öğretim camiasının yüreğinden geçen duyguların dile, söze ve saza dökülmüş hali olduğunu belirtti.

Kabulde, öğretmenler ayrıca albümde yer alan Rumeli yöresine ait "Ayletme Beni" türküsünü ney ve gitar eşliğinde seslendirdi.

Toplam 15 parçadan oluşan albümden sağlanacak gelir, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın görev yaptıkları son okullara bağışlanacak.

Öte yandan, Bakan Yılmaz, kabul sırasında, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın son görev yeri Siverek Çiftçibaşı köyündeki okulun yapımını üstlenen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ı telefonla arayarak teşekkür etti. Bakan Yılmaz, Aydın'a inşaatı tamamlandıktan sonra okulun açılışını birlikte yapacaklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!