Saygı Değer Nasıl Yazılır? Saygı Değer Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Saygı Değer Nasıl Yazılır Saygı Değer Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:13

Ayrı veya bitişik yazma durumuna bağlı olarak saygıdeğer kelimesi çok karıştırılan sözcük grupları içerisinde bulunuyor. Özellikle 2 tane anlamlı kelime bir araya geldiği zaman yazılış hataları çok fazla ön plana çıkmaktadır. Peki, saygı değer nasıl yazılır? Saygı değer kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Karşı tarafa saygıyı anlatan bir hitap olarak öne çıkan saygıdeğer, günlük yaşamda pek çok farklı alanda kullanılır. Sadece canlı değil aynı zamanda cansız varlıklar üzerinden de amaca uygun şekilde kullanılır. Bununla beraber yazım hatası çok fazla yapılan kelime grupları içerisinde geldiğini söylemek mümkün.

  Saygı Değer Nasıl Yazılır?

  Bu Kelimenin doğru şekilde yazılışı bitişik olarak ele alınmış halidir. Yani bu doğrultuda ‘saygıdeğer’ olarak ele alınması ile beraber bu şekilde kullanılır. Çünkü iki farklı kelime bir araya gelmesi ile beraber tek bir anlamı ortaya çıkarır. Böylece belli anlam üzerinden herhangi bir kişiye saygıyı göstermek amaçlı hitap edilir. 

 Saygı Değer Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? 

 Doğru yazımı en çok merak edilen kelime gruplarından biri olarak saygıdeğer ön plana çıkıyor. Bu bağlamda kelimenin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu üzerinden Bitişik olarak ele alınır. 

 Saygıdeğer =doğru

 Saygı değer = Yanlış 

Haberin Devamı

 Görüldüğü gibi bir değişik şekilde ele alınması eşliğinde cümle içerisinde ya da tek başına anlamı üzerinden değerlendirmek mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!