Şartsız koşulsuz yüzde 100 burs

Güncelleme Tarihi:

Şartsız koşulsuz yüzde 100 burs
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 09:21

Tercih sürecinde vakıf üniversitelerinin öğrenci çekmek için giriştiği kampanyalar sürüyor. Kayıt yaptıran öğrencilerde bir kriter aramadan, koşul belirlemeden, mezun oluncaya kadar yüzde 100 burs verenler bile var. İşte onlardan bazıları:

Haberin Devamı

ÖĞRENİM ÜCRETİ YOK

Beykoz Üniversitesi, ilk lisans öğrencilerini bu yıl alıyor. 180 kontenjana kayıt yaptıranlar, 5 yıl (hazırlık dahil) hiçbir öğrenim ücreti ödemeden yüzde 100 burslu okuyacak. Mezun olamayanlar, kaldığı derslerin kredisini ödeyecek. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman uygulamayı “Bu, üniversiteye yüksek puan almış nitelikli öğrencilerin yerleşmesine olanak sağlayacak” diyerek açıkladı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde 90 lisans öğrencisi, bir şart aranmaksızın yüzde 100 burslu okuyacak. Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, “Uygulama üniversitemizi bir süre mali yönden zorlasa da özellikle temel misyonumuz olan ‘bilgiyi ürüne dönüştüren’ ilkesi doğrultusunda, gelirlerin elde edilmesiyle maliyetlerin karşılanması hedefleniyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Gedik Üniversitesi de bu yıl mekatronik mühendisliği (İngilizce) ile iş sağlığı ve güvenliği bölümüne yerleşen tüm öğrencileri, yüzde 100 burslu alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!