Sarı Traktör Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Sarı Traktör Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:45

Boş zamanlarda yapılacak en iyi işlerden birisi kitap okuyarak zaman geçirmektedir. Çünkü kitap okuyan kişiler her açıdan daha donanımlı bir hale kolayca gelebilir. Her türden kitabın mutlaka okunması lazımdır. Sarı Traktör kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Dünya Edebiyatı'nda çok önemli yazarlar olduğu gibi Türk Edebiyatı'nda isim yapmış olan yazarlarda bulunmaktadır. Bu yazarlara ait olan eserlerin her biri alanında ilgi gören eserler olmuştur. Sarı Traktör isimli kitapta konusu ve içeriği bakımından popüler kitaplar arasında yer almaktadır. 

Sarı Traktör Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

Sarı Traktör ismi ile bilinen harika eseri Talip Apaydın yazmıştır. Özellikle kasaba ve köy gerçeklerini eserlerine aktaran yazarın çok başarılı yapıtları bulunmaktadır. Kırsal kesimin birçok sorunu Talip Apaydın'ın eserlerinde büyük bir özenle işlenmiştir. 

Talip Apaydın, 1926 yılında dünyaya gelmiştir. Ankara'ya bağlı olan Polatlı'da dünyaya gelen Apaydın, 2014 yılında ise aramızdan ayrılmıştır. Cumhuriyet döneminin önde gelen yazarlarından birisi olan Apaydın'ın toplumcu-gerçekçi bir yazar olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Sarı Traktör Konusu 

Her kitapta en merak duyulan unsurların başında kitabın konusu gelmektedir. Kitapta yer alan konu okuyucuyu etkilerse eğer kitap daha başarılı olabilir. Bunun yanında kitapta yer alan konunun okuyucuyu sıkmadan ilerlemesi daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

 Sarı Traktör adlı eserdeki konu ise tarımdaki makineleşmenin yeni yeni başlamasıdır. Bir Anadolu köyünü ele alan eser oldukça samimi bir hikayeyi okuyucuya aktarmaktadır. 

Sarı Traktör Özeti 

Özeler köyünde tarımla geçinen bir halk bulunmaktadır. Bu halkın sıradan bir hayatı bulunmaktadır. Neredeyse senenin her günü bir işle meşgul olurlar. Yani çok çalışsalar bile hayatlarından gayet memnun oldukları görülür. Tabi tarımın daha kolay yapılması ve köylülerin rahat etmesi gerekmektedir. Bunun için köye yavaş yavaş traktör girmeye başlar. Durumu iyi olan kişiler tarımda makineleşmeye daha hızlı geçerler. 

Aynı köyde yaşayan İzzet Ağa'nın oğlu Arif'te bir traktör almak ister. Ancak traktör almak çok zordur. Çünkü babası ona izin vermez. Arif'in ise traktör alma sevdasından vazgeçmeye niyeti yoktur. 

Sarı Traktör Türü ve Özellikleri 

 Sarı Traktör bir köy romanı türündedir. Anadolu köylüsünü ve oradaki yaşamı anlattığı için büyük bir beğeni kazanmıştır. 

Haberin Devamı

 - Talip Apaydın'ın roman türündeki ilk eseridir.

 - Eserin yayınlanma tarihi 1958 olarak bilinmektedir.

 - 194 sayfadan oluşmaktadır.

 - Anadolu insanı ve hayatı başarılı bir şekilde anlatılmıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!