Şampiyonlar nerelere girdi?

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar nerelere girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 07:00

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) 500 tam puan alarak Türkiye’nin sınav şampiyonları olan öğrenciler hedefledikleri üniversitelere yerleşti.

Haberin Devamı

Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 5, Alan Yeterlilik Testleri’nden (AYT) sayısalda 3, sözelde 1, eşit ağırlıkta 1, dilde 5 olmak üzere toplam 15 aday 500 puan almıştı. Kimi çocukluk hayali olan bölüme girdi, kimiyse son anda karar verdi. İşte birincilerin yerleştikleri üniversiteler ve bölümler...

ROBOTİK ALANINDA ÇALIŞACAĞIM
Esad Yusuf Atik (AYT sayısal birincisi)

Şampiyonlar nerelere girdi

“Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldum. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ne yerleştim. İstediğim, hedeflediğim bir alandı. Bilgisayar mühendisliğini 8’inci sınıftan beri düşünüyordum. Lise sonda da Boğaziçi’ni istediğime karar verdim. Şu anda bir start up’ımız var, e-ticaret depolarında çalışmak üzere robot üretiyoruz. Robotik alanında, yazılım alanında kendi kurduğum şirkette çalışmayı planlıyorum. Sınava eksik konulara odaklanarak çalıştım.”

Haberin Devamı

İNSANI DAHA İYİ TANIMAK İÇİN TIP
Hüseyin Kağan Özdemir (TYT Türkiye birincisi)

Şampiyonlar nerelere girdi

“İnsanı en derin ayrıntılarıyla öğrenmek istediğim için tıp okumaya karar verdim. İnsan vücudu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Nevşehir Kardelen Koleji’ni bitirdim, tercihim TOBB Üniversitesi Tıp Fakültesi oldu. Düzenli çalışmak başarımdaki ana etkendi. Nelere ihtiyacım var ve hangi konularda eksik bilgim varsa farkındaydım. Hangi şehirde öğrenci olmak istediğimi biliyordum. Ankara, öğrencilik yapmak istediğim bir şehirdi. TOBB Üniversitesi’ni gezdim ve hoşuma gitti. Bu nedenle bu üniversiteyi seçtim.”

DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM
Alara Apa (YDT birincisi)

Şampiyonlar nerelere girdi

“Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Sınava Acıbadem Doğa Koleji öğrencisi olarak hazırlandım. Çocukluğumdan beri okumak istediğim alan tıptı. Tercihimi yaparken sıralamamda yer alacak tüm tıp fakültelerini gezdim. Böylece düşündüğüm okulları yerinde görmenin ayrıcalığını yaşadım. Akademisyen olarak dünyada tıp alanında değişiklik yapmak istiyorum. Bu alanda keşfedilmemiş birçok hastalığın tedavisi var. Genetik bilimiyle de ilgilendiğim için keşifler yapmak istiyorum.”

Haberin Devamı

NÖROPSİKOLOJİDE AKADEMİSYEN OLACAĞIM
Halid Oğuz Serçe (TYT birincisi)

Şampiyonlar nerelere girdi

“Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü tercih ettim. Çünkü bu bölümün gelecek hedeflerimi karşıladığını düşünüyorum. Nöroloji ilgimi çeken bir alandı. Daha sonra araştırmalar yaparak psikiyatri bölümüne yönlendim. İnsanları seviyorum ve insan davranışları hakkında düşünmek ilgimi çekiyor. Bu nedenle bu bölümü tercih ettim. Kampüsü gezdim ama zaten ben kararımı önceden vermiştim. Sınava pandemi döneminde deneme ağırlıklı çalıştım ve bolca soru çözdüm.”

İLK TERCİHİME YERLEŞTİM
Gürkan İnal (TYT birincisi)

Şampiyonlar nerelere girdi

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ne yerleştim. İlk tercihimdi, hedeflediğim bir alandı. Öncesinde düşünüyordum ama tam karar vermemiştim. Sınavdan sonra karar verdim. Sıralamalar açıklandıktan sonra da burası olur gibi geliyordu. İleride büyük ihtimalle yazılım firmasında çalışabilirim ya da kendi şirketimi kurabilirim. Düzenli olarak çalıştım ve sonunda oldu. En sonlara doğru deneme çözdüm. Başlarda çalışarak ilerledim. Gelecek yıl sınava gireceklere başarılar diliyorum. Sakin ve kararlı bir şekilde sınava odaklansınlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!