Salisilik Asit nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Salisilik asit nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Salisilik Asit nedir Ne işe yarar Nerelerde kullanılır Salisilik asit nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 19:37

İnsanların merak ettiği birçok asit türü bulunmaktadır. Bu asitlerin arasında faydalı olanlar olduğu gibi zararlı olanlarda bulunmaktadır. Bu yüzden hangi asidin ne işe yaradığı bilmek çok önemlidir. Salisilik Asit nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Salisilik asit nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Salisilik asitin ismi birçok yerde geçmektedir. Yani yaygın bir kullanım alanı olan asit türü olduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak da bu asidin özellikleri her zaman için merak edilmektedir. Salisilik asitin oldukça önemli olan yararları sayesinde insanlar mutlu olmaktadırlar.

 Salisilik Asit Nedir? Ne İşe Yarar?

 Salisilik asit, beta hidroksi asiti olarak bilinen bir asit türü olarak bilinmektedir. Yağda çözünme özelliği olan salisilik asit, gözeneklere nüfuz ettikten sonra tıkanmış görünümü yok etmeyi sağlamaktadır. Bunun yanında bu asitin sahip olduğu antibakteriyel fonksiyonlar çok önemlidir. Çünkü bu asit cilt sağlığı için gereklidir. Bu yüzden cilt sağlığını korumada salisilik asit büyük bir değere sahip olmasıyla dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

 Salisilik Asit Nerelerde Kullanılır? Salisilik Asit Nasıl Kullanılır?

 Salisilik asit, cilt sağlığını korumakta kullanılır. Bunun için birçok cilt bakım ürününde salisilik asitten faydalanılmaktadır. Tabi bu asit birçok sebze ve meyvede doğal olarak yer almaktadır. Ayrıca daha birçok farklı gıdada salisilik asite rastlama imkanı olduğu görülmektedir.

 Salisilik asit içeren yiyecek ve içecekler ise şöyledir;

 Sebze ve meyveler: Muz, kayısı, nar, avokado, ıspanak, turp, patates, salatalık mantar, limon, karpuz, portakal. Ayrıca bu meyve ve sebzeler dışında da birçok üründe salisilik asit bulmak mümkündür. Çünkü oldukça yaygın bir asit türü olduğunu söyleyebiliriz.

 Diğer gıdalar: Fıstık, kahve, yer fıstığı, kabak çekirdeği, çay, kahve, meyve suları ve daha gıdada salisilik asit yer almaktadır.

 Görüldüğü üzere salisilik asit içeren çok sayıda ürün bulunmaktadır. Zaten bu ürünler sık sık tüketilen ürünlerdir. Doğal olarak gün içerisinde salisilik asitten sıkça faydalanılmaktadır. Bunun yanında en yaygın içeceklerden olan meyve sularının da salisilik asit yönünden zengin olduğu görülmektedir.

 Salisilik asiti kullanmak için doğal ürünlerden yararlanmak gerekir. Ayrıca salisilik asit içeren farklı ürünlerden yararlanma şansıda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Salisilik asit şu şekillerde kullanılır;

 

  1. Salisilik asit içeren serumlar kullanmak bu konuda işe yaramaktadır. Bu serumları cilde uygulamadan önce cildin temiz olması gerekir.

 

  1. Salisilik asit krem olarak da kullanılır. Bu kremler tüm yüze kullanılabileceği gibi bölgesel olarak da tercih edilebilir.

 

  1. Piyasada salisilik asit içeren birçok tonik bulunmaktadır. Cilt temizliği için üretilmiş olan losyonlara tonik adı verilmektedir. Salisilik asit içeren tonik yardımıyla cildi oldukça güzel bir hale getirmek mümkündür. Bunun için bir pamuk yardımıyla toniği cilde uygulayabilirsiniz.

  Salisilik asit her gün uygulamak için uygun bir asit türüdür. Bundan dolayı bu asiti düzenli olarak kullanmak oldukça büyük bir işe yaramaktadır. Zaten düzenli kullanım sonrasında ciltte gözle görülür değişiklikler olduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca son yıllarda salisilik asit daha fazla ön plana çıkmayı başarmaktadır.

 Salisilik Asit Yararları

 - Cildin daha temiz görünmesini sağlar,

 - Leke ve sivilcelere karşı olumlu etkiler sağlar,

 - Kırışıklıklara karşı oldukça etkilidir,

 - Ciltte bulunan ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olur,

 - Siyah noktalara karşı savaşır,

 - Gençlik hücrelerini canlandırır.

  Salisilik asit sadece cilt için değil saçlar içinde çok yararlıdır. Çünkü salisilik asit içeren şampuanlar saçlara canlılık vermektedir. Bunun yanında saçlardaki kepek oluşumu da gözle görülür bir şekilde azalmaktadır. Bundan dolayı salisilik asit son derece değerlidir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!