Şakak ne demek, ne anlama gelir? Şakak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Şakak ne demek, ne anlama gelir Şakak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 17:30

1. yüzyılın ilk yıllarından 15. yüzyıla kadar Moğolcadan dilimize birçok kelime geçmiştir. O kelimelerden biri olan şakak kelimesi orijinal dilinde ''sikak'' şeklinde yazılır. Gözlerin yanında ve elmacık kemiklerinin üstünde bulunan, yüzü destekleyen temporal kemiklere şakak deni. Bu kelime başta tıp ve estetik olmak üzere birçok alanda terim anlamında kullanılır. Örnek Kelimeler: 1- Şakak Dolgusu 2- Şakak Ağrısı 3- Şakak Germe Bandı 4- Şakak Tümörü 5- Şakak Yağ Bezesi. Şakak ne demek, ne anlama gelir? Sizin için Şakak kelimesinin TDK sözlük anlamını örnek kelimeler ve cümlelerle derledik.

Haberin Devamı

Şakak kelimesi yaklaşık olarak 8. yüzyıl önce Türkçeye geçtiği için birçok deyim ve atasözünde de geçer. Bunlar arasında en bilineni ''şakak lalesi'' deyimidir. Birine çok fazla düşkün olan ve bu nedenle yanından hiç ayrılmayan kişilere şakak lalesi denir.

 Şakak Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Kafanın her iki yanında bulunan temporal kemiklere şakak denir. Bu kelimenin yer aldığı bir diğer deyim ''şakakları ağarmak'' deyimidir. Şakakları ağarmak, yaşlanmak anlamına gelir.

 Şakak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumuna göre, elmacık kemiklerinin üstünde yer alan, kemik, kas dokusu ve deri altı yağından oluşan bölgeye şakak denir. Şakak kelimesi halk arasında baş ve kafa anlamında da kullanılır.

 Şakak Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 ''Sabahtan beri iki tane ağrı kesici içmeme rağmen şakaklarım hala ağrıyor.''

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!