Sahte vali hesabından tatil haberi ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahte vali hesabından tatil haberi ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 10:50

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun, başta ‘kar tatili’ olmak üzere bazı duyurularını twitter hesabı üzerinden yapmasının ardından, onun adına sahte bir hesap açan kişi ortalığı karıştırdı. Vali Güzeloğlu, kendi hesabından paylaşmadığı ve resmi bir açıklama yapmadığı halde, sahte hesaptan ‘Kar yağışı nedeniyle okulları hazirana kadar tatil ediyorum’ tweeti atıldı.

Haberin Devamı

2 gündür okulların tatil olduğu Sakarya’da ilk ve orta dereceli okullar 9 Ocak için de tatil edildi. Sakarya gibi 2 gündür okulların tatil olduğu komşu il Kocaeli’de 9 Ocak’ta tatil olup olmayacağı ile ilgili dün saat 17.00’ye kadar bir açıklama yapılmadı. Bütün öğrenciler de tatil kararlarını hep twitter hesabından açıklayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun ne yazacağını merakla beklemeye başladı. Bu sırada ‘Hasan B. Güzeloğlu’ adıyla açılan sahte bir hesaptan art arda gelen tweetler ortalığı karıştırdı.

Sahte hesaptan önce ‘Günaydın bakalım çocuklar, yarın da tatil yapalım mı’ şeklinde tweet geldi. Daha sonra bunu, hafta sonu tatili olduğu halde ‘Yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Ocak ve 11 Ocak günlerini de tatil yapıyorum’, ‘Cumayı da tatil yapayım mı?’ ve ‘Kar yağışı nedeniyle okulları hazirana kadar tatil yapıyorum’ yazılı tweetler izledi. Vali adına açılan sahte hesap bir süre sonra kapandı.

Haberin Devamı

Resmi açıklama: 9 Ocak’ta da okullar tatil

Öte yandan Kocaeli Valiliği’nden saat 18.00’den sonra yapılan resmi açıklamada, buzlanma ve kar yağışı nedeniyle olumsuz hava koşulları devam ettiğinden okulların 9 Ocak için de tatil edildiği duyuruldu.

Sahte vali hesabından tatil haberi ortalığı karıştırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!