Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 03:14

Atasözleri hayatımızın büyük bir bölümünü kaplar. Bu sözler insanlara öğüt vermek amacı ile zamanında atalarımız tarafından söylenmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Bu sebeple bu cümlelerin iyi bir şekilde anlaşılması ve insanların bu sözlere kulak vermesi gerekir. Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözü de sıklıkla kullanılan atasözlerinden bir tanesidir. İçeriğimizde sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı ne demek, sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Sabır her insanın yapabileceği bir şey değildir. Bir konu ile ilgili sabırlı olmak oldukça zor bir durumdur. Ancak bir konu ile ilgili sabır gösterdiğiniz zaman bu işin sonu tatlıya bağlanır. Bunun bilincinde olarak sabır ve sebat içinde olmanız ilerideki güzel günlerin habercisi niteliğindedir.

 Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözünün anlamı (TDK) Nedir?

 İnsanlar zor zamanlar geçirdikleri zaman bunun psikolojisi ile baş etmekte güçlük çekerler. Sanki zor zamanlar hiç geçmeyecekmiş gibi gelir. Ancak ne olursa olsun bir zaman sonra bu sıkıntılar geçecek ve güzel günler gelecektir. Sabreden kişiler mutlaka mükafatını alır.

 Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Bu zor zamanlardan sonra güzel günler de gelecek, sabır acıdır meyvesi tatlıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!