Robotik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Robotik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 17:43

Dünyanın en büyük robotik festivali Robotex International'ın Türkiye ayağı olan Robotex Turkey, 7-8 Mayıs'ta Antalya'da yapıldı. 700'den fazla öğrenci ve 46'sı yurt dışından olmak üzere toplam 187 takımın katılımıyla 15 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda ödüller sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

İzmir Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İzmir Robotik Takımı Uluslararası Robotex Turkey Antalya İleri Seviye Tuul (MakeBlock) Çizgi İzleyen Robot Yarışmasında birincilik ödülü aldı. İzmir Seferihisar Semiha İrhan Çalı Mesleki ve Teknik Lisesi A Takımı, Mission Possible kategorisinde Türkiye birincilik ödülünü ve Robo Explorer kategorisinde Türkiye üçüncülük ödülünü aldı. Dereceye giren takımlar Kasım 2022’de Estonya’da yapılacak olan Robotex International yarışmasına katılım hakkı kazandı.

ÖĞRETMENLER BAKÜ’YE GİDECEK
Ayrıca Azerbaycan’ın kurtarılmış topraklarına ithafen düzenlenecek TEKNOFEST Azerbaycan kapsamındaki Smart Karabağ Hackathon Yarışmasına İzmir Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojilileri Öğretmenleri Gürkan Lokman ve Tolga Orhanoğlu, Balçova Asil Nadir Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Behal Şüyun ve Seferihisar Semiha İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Süleyman Burçin Şüyun’dan oluşan ‘A Takımı’ ön elemeyi geçerek Bakü'ye davet edildiler.

Haberin Devamı

Yarışmada “Akıllı Şehir” projeleri geliştirecek takımlar, 23 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında "TEKNOFEST Azerbaycan' festivalinde İzmir’i temsil edecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!