Resmi Dili Rusça Olan Ülkeler Nelerdir? Rusça Konuşan Ülkeler Listesi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Dili Rusça Olan Ülkeler Nelerdir Rusça Konuşan Ülkeler Listesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:27

Dünya üzerinde konuşulan diller arasında İngilizce, Almanca ve Rusça oldukça popülerdir. Bu diller arasında yer alan Rusçanın çok sayıda ülkede konuşulduğunu söyleyebiliriz. Bunların en başında ise Rusya Federasyonu, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Bulgaristan gelmektedir. Resmi dili Rusça olan ülkeler nelerdir? Rusça konuşan ülkeler listesi hakkındaki merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Rusya Federasyonu ve Ukrayna Rusça konuşan en popüler ülkelerdir. Tabi daha birçok farklı ülkede Rusça dilini görmek mümkündür. Ayrıca Rusça, dünya üzerinde 200 milyon civarındaki kişi tarafından konuşulmaktadır. 

 Resmi Dili Rusça Olan Ülkeler Nelerdir?

  Öncelikle resmi dili Rusça olan ülkelerin başında Rusya yer almaktadır. Bu ülkeyi Beyaz Rusya, Ukrayna ve Güney Osetya takip etmektedir. Ayrıca Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan gibi ülkelerde Rusçanın ikincil derecede resmi dil olduğu görülmektedir. Yani bu ülkelerinde yaygın şekilde Rusça konuştukları görülmektedir. 

 Rusçanın Birleşmiş Milletlerdeki 6 dilden biri olduğu bilinir. Bu dil sadece Rusya’da değil, çok sayıda Orta Asya ülkesinde de konuşulmaktadır. Bu nedenden dolayı birçok ülke Rusya'nın kültüründen etkilenmiştir. Sonuçta Rusya'ya ait olan bir dili konuşmak ve hatta resmi dil yapmak o ülkeyi kolaylıkla etkileyebilir. 

Haberin Devamı

 Rusça Konuşan Ülkeler Listesi 

 ​​​​​​Rusça konuşan ülkeler sayı olarak oldukça çoktur. Zaten bundan dolayı dünyada Rusça konuşan kişi sayısı yaklaşık 200 milyonu geçmektedir. 

 Rusça konuşan ülkeleri şu şekilde sıralayabiliriz; 

 - Rusya,

 - Beyaz Rusya,

 - Ukrayna,

 - Kazakistan,

 - Tacikistan,

 - Güney Osetya,

 - Polonya,

 - Estonya,

 - Azerbaycan,

 - Türkmenistan. 

 Yukarıda yer alan listeye daha birçok ülke eklemek mümkündür. Ancak Rusça denildiği zaman öncelikli olarak bu ülkeler akla gelir. Ayrıca Rusçanın sahip olduğu sistem Slav dillerinden ortaya çıkmıştır. Rusça dilinde Kiril alfabesinin kullanıldığı görülmektedir. Çünkü bu alfabenin Latin alfabesine göre kolaylık sağladığı düşünülmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!