Psikoloji İçin Kaç Net Gerekir? Psikoloji Kazanmak İçin Yks'de Kaç Net Yapmak Ve Paun Almak Gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Psikoloji İçin Kaç Net Gerekir Psikoloji Kazanmak İçin Yksde Kaç Net Yapmak Ve Paun Almak Gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 17:55

Psikoloji bölümü seçmek isteyen öğrenciler eşit ağırlık puanıyla değerlendirilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin eşit ağırlık puanlarını yükseltebilmeye çaba harcaması gerekmektedir. Psikoloji için kaç net puan gerekir? Psikoloji kazanmak için YKS’ de kaç net yapmak ve puan almak gerekiyor ayrıntıları ile sizler için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Üniversite sınavında psikoloji bölümünü tercih edecek adaylar eşit ağırlık puanıyla değerlendirilmektedir. Psikoloji bölümü için kaç net gerekir? Sorusunun cevabından önce psikoloji bölümü okuyan ne yapar? Bilmek doğru olacaktır. Psikoloji bölümü okuyanlar, psikolog olacaktır. Fakat psikolog olmak için Lisans almak yetmeyecek doktora yapmak da gerekecektir. Psikolog, insan davranışları ve ruhsal sorunlarına destek olabilmek için çalışan, yargılamadan dinleyen ve sorunlara çözüm üretendir. 

 Psikoloji için kaç net gerekir? 

 Psikoloji için eşit ağırlık puan notu gerekmektedir. Psikoloji bölümünü tercih edecek öğrencilerin eşit ağırlık dersleri konusunda hazırlıklı olmaları gerekmektedir. Psikoloji bölümü seçmek isteyen adayların TYT ve AYT puanlarını 2022 yılı için de YKS belirlemektedir. Önceki yıllarda üniversitelere yerleşebilen öğrenci puanları baz alınarak değerlendirme yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

 EA puanıyla psikoloji bölümüne 2021 yılı sınav sıralamasında en az 209,23791 en yüksek 504,41171 olmuştur. Başarı sıralamasında alınan en yüksek puan 659 en düşük ise 969314 olarak kayıtlara geçmiştir. Üniversitelere giriş puanları YÖK tarafından geçmiş yılların değerlendirilmesiyle düzenlenmektedir. 

 Psikoloji Kazanmak İçin YKS’ de Kaç Net Yapmak ve Puan Almak Gerekiyor? 

 2022 yılında Psikoloji bölümü seçmek isteyen adaylar bir önceki yılın başarı ortalaması ve yerleşme puanlarıyla değerlendirilmektedir. Psikoloji bölümünde Lisans eğitimi alanlar devamında ise Doktora yapmaları gerekmektedir. Psikolog, akıl sağlığı ve insan davranışları konusunda uzmanlık geliştirenlere denmektedir. 

 Bağımsız çalışan bir psikolog olmak isteyenlerin Doktora yapması gerekmektedir. Psikoloji bölümü seçecekler (EA)eşit ağırlık puanıyla tercih yapacaklardır. Bu nedenle TYT basamağında Fen, Türkçe, Matematik, Sosyal derslerinde başarı göstermeleri gerekmektedir. AYT’ de ise Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya 1 derslerinden sorumlu tutulacaklardır. 

 ÖSYM tercih kılavuzunda belirlenen bir önceki kontenjanlar psikoloji taban puanlarında da başarı ortalamaları göz önünde bulundurulmaktadır. Psikoloji bölümü tercih edecek adayların en az 436 puan alması gerekmektedir. Bu puana ulaşabilmek için Türkçe’ den 36 net, Matematik’ ten 35 net, Fen bilimlerinden 8 net, Sosyal Bilimlerden ise 17 net yapması gerekmektedir. Adayların, AYT’ de ise Türk Dili ve Edebiyatından 20 net, Matematik- Geometri derslerinden 35 net, 5 net Coğrafya derslerinden yapması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!